Zo Slovenska

Let medzi Tel Avivom a Piešťanmi je ZRUŠENÝ: Pre Slovákov vyšlú vládny špeciál

Kvôli vojenskému konfliktu v Izraeli bol zrušený najbližší let medzi Tel Avivom a Piešťanmi. Cestujúcich by mal domov dopraviť vládny špeciál.

Ilustračný obrázok k článku Let medzi Tel Avivom a Piešťanmi je ZRUŠENÝ: Pre Slovákov vyšlú vládny špeciál
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Viaceré letecké spoločnosti zrušili množstvo plánovaných letov z Izraela a Slováci tak majú problém dostať sa bezpečne naspäť. Zrušený bol aj najbližší pravidelný let z Tel Avivu do Piešťan a späť, ktorý mal letieť v stredu 11. októbra.

„Vzhľadom na stále sa meniacu situáciu v Izraeli sme boli izraelským partnerom informovaní, že náš pravidelný let Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv, ktorý sa mal podľa plánu uskutočniť túto stredu, bol zrušený. Čakáme na informácie o ďalších krokoch a možnostiach, ako šťastne dopraviť cestujúcich späť na Slovensko,“ priblížila riaditeľka odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Natália Petkáčová.

Majoritným akcionárom piešťanského letiska je Trnavský samosprávny kraj, ktorý aj naďalej intenzívne komunikuje s izraelským partnerom, zodpovednými orgánmi a v prípade potreby aj vládou SR.

Prečítajte si tiež

Vládny špeciál

Slovensko v stredu (11. 10.) vyšle vládny letecký špeciál na repatriáciu Slovákov z izraelského Tel Avivu. Vládny špeciál Airbus A319 OM-BYK s kapacitou 89 miest poletí z Bratislavy v skorých ranných hodinách, uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Veľvyslanectvo SR v Tel Avive je v kontakte s početnými občanmi SR v Izraeli a pracuje na zostavení zoznamu cestujúcich. Prioritu budú mať zraniteľné osoby,“ priblížili z rezortu.

Na palube budú pre Slovákov k dispozícii aj dvaja zdravotníci z Asociácie samaritánov SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

AKTUÁLNA INFORMÁCIA OHĽADOM LETU Z TEL AVIVU 11.10.2023 Vzhľadom na stále sa meniacu situácii v Izraeli sme boli...

Posted by Letisko Piešťany - Piešťany Airport (PZY) on Monday, October 9, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM