Šport Hokej

Lintner o budúcnosti Tipsport ligy: Pro-Hokej má záujem riadiť súťaž aj naďalej, VIDEO

Hokeja Richard Linter reagoval na informácie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý chce ligu riadiť v nasledujúcom období. Podľa Lintnera je táto zmena nelogická a bude predmetom rokovania.

Zdroj: Dnes24.sk

SZĽH údajne Pro-Hokeju vypovedal zmluvu, na sociálnej sieti o tom informoval bývalý slovenský reprezentant Boris Valábik. Predstavitelia zväzu predtým informovali, že majú záujem riadiť súťaž. „V princípe ide o to, že posledná zmluva, ktorá je aktuálna a platí do 31. marca, tak v nej sme sa zaviazali, že o téme ďalšej spolupráce budeme počas celého trvania zmluvy diskutovať. Z našej strany nie je dôvod, aby sme o tom nediskutovali. My máme záujem a odporúčame, aby riadením ligy bol minimálne na ďalšiu sezónu poverený Pro-Hokej. My už teraz chystáme ďalší ročník, všetko musí byť pripravené do vypršania starej zmluvy. Riešili sme už aj hrací kalendár a formát súťaže. Neistota, ktorá vzniká tým, že musíme čakať, kto bude na júnovom kongrese zvolený do funkcií, to je pre fungovanie ligy neprijateľné. My ako Pro-Hokej navrhujeme, aby sme ďalej rokovali a hľadali spôsob, ako celé fungovanie vylepšovať,“ uviedol Lintner.

Riaditeľ spoločnosti pripomenul, že Pro-Hokej má poverenie od jednotlivých klubov obchodovať s vysielacími a marketingovými právami a aj na ďalší rok. „Všetko je preto predčasné. Máme celé tri mesiace na to, aby sme sa s predstaviteľmi SZĽH na túto tému rozprávali.“

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Predstavitelia zväzu by chceli v najvyššej slovenskej súťaži obmedziť počet cudzincov a dať viac priestoru hráčom do 20 rokov. „O tejto téme komunikujem s kolegami z iných líg, pretože to je téma všade. Vymieňame si skúsenosti. Vždy sme našli viac argumentov na to, prečo počet cudzincov neobmedzovať, ako naopak. Ale ja som o tomto ochotný diskutovať. Ale treba si uvedomiť, že liga dnes produkuje polovicu hokejistov v reprezentácii, tak ako nikdy predtým, takže podľa mňa otvárame témy, ktoré nie sú až také akútne. Priemerný počet cudzincov na mužstvo je pod priemerom európskych líg, tak isto aj vekový priemer. Ale ok, ak táto téma príde, sme pripravení o nej komunikovať,“ povedal Lintner.

Lintner o budúcnosti Tipsport ligy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM