Webnoviny - Svet

Mali sme byť iniciatívnejší, myslí si Hamšík

WEBNOVINY.SK

Marek Hamšík Foto: SITA/AP JEREVAN 9. októbra (WEBNOVINY) – Slovenskí futbalisti nedokázali v piatok večer v Jerevane nadviazať na skvelú sériu, ktorú ťahali na ihriskách súperov v kvalifikačných dueloch. Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. uspeli v eliminácii o účasť na MS 2010 postupne v San Maríne, Česku, Severnom Írsku a Poľsku, v tomto roku pridali aj veľmi cenný triumf v kvalifikácii ME 2012 v Rusku, no 8. októbra prehrali v Arménsku 1:3 a ich šnúra sa skončila. A treba podotknúť, že triumf domácich bol úplne zaslúžený, čo po zápase priznal aj kapitán národného tímu SR Marek Hamšík.

“Nemôžeme sa pozerať na štatistiky, ale na výkon na ihrisku. Musíme si priznať, že Arméni boli lepší. Čo sme si my pred stretnutím povedali, to sa aj potvrdilo. Vpredu boli domáci veľmi rýchli aj technicky vyspelí a k ničomu nás nepustili,“ vyhlásil ofenzívny stredopoliar talianskeho klubu SSC Neapol. Podľa jeho slov Arméni hostí príliš neprekvapili, napriek tomu nedokázali nájsť Slováci takmer počas celého duelu žiadnu protizbraň na hru mužstva trénera Vardana Minasjana. Výnimkou bola snáď len gólová akcia Vladimíra Weissa ml. v 37. min, ktorý si na svoje konto pripísal premiérový zásah v seniorskom reprezentačnom dre­se.

„V prvom rade sme mali byť iniciatívnejší. Chceli sme mať hru pod kontrolou, to sa nám však nedarilo a domáci dominovali. Hoci sme mali aj svetlé momenty, vo futbale to nestačí,“ povedal 23-ročný Banskobystričan Hamšík. Podľa neho bol jedným z kľúčových okamihov druhý inkasovaný gól v slovenskej sieti päť minút po začiatku druhého polčasu. „Dostali sme rýchly gól a potom to už bolo ťažké. Neskôr sme mali aj dve pološance, ale to bolo všetko. Škoda, futbal sa hrá na góly a Arméni ich dali viac ako my,“ vyhlásil Marek Hamšík.

V ďalšom piatkovom stretnutí B-skupiny prehrali Íri, najbližší súper Slovákov, v domácom prostredí s Rusmi po dramatickom priebehu 2:3. „Teraz sa otvorila kvalifikácia pre všetkých. Rusi, Íri a my máme po šesť bodov, Macedónci a Arméni štyri. Arménsko hrá navyše najbližšie s Andorrou. Všetko je stále otvorené. S Írmi máme skúsenosti, hrali sme s nimi v kvalifikácii na majstrovstvá Európy 2008. Je to veľmi kvalitné mužstvo,“ dodal Marek Hamšík už s výhľadom na utorňajší žilinský súboj proti "ostrovanom“, v ktorom sa budú môcť „weissovci“ spoľahnúť na vypredaný štadión pod Dubňom a podporu takmer 10-tisíc slovenských fanúšikov.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM