han Šport Hokej

Manželka mŕtveho hokejistu: Pred smrťou sme si chceli adoptovať dieťa z Haiti

Mali veľkú túžbu... Pred pár dňami nečakane skonal hokejista Edmontonu Colby Cave a jeho manželka Emily prezradila, že si plánovali adoptovať dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Manželka mŕtveho hokejistu: Pred smrťou sme si chceli adoptovať dieťa z Haiti
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk , instagram

Bol 11. apríl, kedy sa športový svet dozvedel krutú a zároveň smutnú správu o smrti len 25-ročného hokejistu Colby Caveho.

Operácia mozgu

Colby skonal v nemocnici v Toronte, kde sa predtým podrobil operácii mozgu. Žiaľ, po zákroku mal krvácanie do mozgu, preto ho lekári uviedli do umelého spánku, z ktorého sa už neprebral.

Mali osláviť výročie

Po útočníkovi, ktorý v prestížnej NHL nastúpil v drese Edmontonu a Bostonu, zostala manželka Emily. Zamilovaný pár si áno povedal minulý rok v júli. "Nikdy som si nemyslela, že budem vdovou pred našim prvým výročím svadby. Aj keď každá bunka v mojom tele je bez teba stratená, vždy budem na teba hrdá. Ako som si veľmi želala, vidieť ťa ako otca… Ale, uvidíme sa čoskoro. Budeš v nebi a budeš so mnou na každom kroku. Si moje všetko a vždy budeš! Si mojim anjelom strážnym,“ napísala zronená Emily po smrti milovaného Colbyho.

Nemali byť sami

Krásna Emily a hokejista Colby mali jeden plán. Chceli si totiž adoptovať dieťatko, no osud zariadil, aby im to nebolo dopriate. „Mali sme spolu veľké plány. Jedným z nich bolo adoptovať si dieťa z Haiti,“ priznala trúchliaca Emily pre portál theathletic.com. Prečo práve z Haiti? „Môj otec bol misionárom v tejto krajine a pracoval tam v sirotinci,“ vysvetlila.

Dva lety zrušili

Šťastní manželia mali už v novembri odletieť do krajiny ležiacej v Karibskom mori, no ich zámer im zrušilo náhle preradenie Colbyho z prvého tímu Edmontonu Oilers na farmu do AHL. „Colby bol vtedy z toho veľmi zničený,“ priznala Emily. Nevyšiel im však ani druhý pokus, ktorý plánovali tesne pred smrťou Caveho. Dôvodom bolo vyhlásenie americkej vlády, aby sa kvôli nepokojom na Haiti nejaký čas necestovalo.

Bol to osud?

Zdá sa, že zasiahla vyššia moc, pretože manželom ani jedna cesta na Haiti nevyšla. „Premýšľali sme teda, že namiesto prvého výročia svadby pôjdeme na Haiti a možno by sme tam našli dieťa, ktoré by bolo súčasťou našej rodiny,“ povedala Emily, ktorá mala v nedeľu 27. narodeniny. „Už to však nestihneme urobiť,“ jedným dychom smutne dodala.

Pôjde na Haiti

Samozrejme, že adopcia nie je jednoduchou záležitosťou a môže trvať aj niekoľko rokov, preto spomínaný portál vysvetlil, že pár chcel najprv splodiť vlastného potomka. A až po jeho narodení by sa adopcia uskutočnila. Pohlavie dieťatka by bolo opačné, aké by sa „Colbyovcom“ narodilo. „Viem, že by Colby veľmi chcel, aby som na Haiti išla. Určite tam pôjdem, ale až keď nastane ten správny čas, no už nie kvôli adopcii…“ uzavrela Emily.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM