Technológie

Motoristov zasiahne tvrdá RANA: Ikonická značka už viac NEBUDE vyrábať autá!

Nastal čas rozlúčiť sa. Legendárna značka sa postupne vytratí z trhu.

Ilustračný obrázok k článku Motoristov zasiahne tvrdá RANA: Ikonická značka už viac NEBUDE vyrábať autá!
Zdroj: Unsplash.com

Automobilka Seat v blízkej budúcnosti prestane vyrábať autá. Informoval o tom portál novinky.cz s tým, že značka dostane v koncerne Volkswagen inú úlohu. Tou by mala byť napríklad výroba elektrických skútrov alebo produkcia vozidiel mestskej mobility.

Potvrdil to najvyšší šéf

V rozhovore pre britský Autocar to v pondelok uviedol šéf značky Volkswagen Thomas Schäfer. Toho sa mali na mníchovskom autosalóne opýtať na budúcnosť Seatu, pričom odpovedal: „Budúcnosťou Seatu je Cupra.“ Cupra je spriaznenou značkou koncernu, ktorá bola nedávno osamostatnená.

Aktuálne modely sa majú podľa Schäfera aj naďalej vyrábať vo svojich súčasných životných cykloch, ale samotná značka Seat nakoniec ako výrobca automobilov skončí.

Ako to bude ďalej?

Portál informuje, že zámer, aby Cupra postupne nahradila Seat, bol v koncerne už dávno. Nakoľko značka po oddelení od Seatu ukázala väčší potenciál, celý postup sa tým len urýchlil.

Seat začal vyrábať automobily v roku 1953 a v roku 1986 ho španielska vláda predala koncernu Volkswagen. Cupra najprv začala iba ako označenie výkonných modelov Seat. V roku 2020 značka priniesla prvý samostatný model. „Je možné, že už s faceliftom hatchbacku Leon v budúcom roku nedorazí verzia od Seatu a existovať tak bude len ako Cupra Leon. Menšia Ibiza priameho nástupcu teda pravdepodobne nedostane, rovnako ako crossovery Arona, Ateca a Tarraco,“ píšu novinky.cz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM