Rastislav Búgel Regióny

Muž NECHUTNE zneuctil pamätník Kuciaka a Kušnírovej: Natočili ho na VIDEO

Slovákov pobúrilo vyčíňanie neznámeho muža. Podľa autora videa takto zneuctil pamätník zavraždenej dvojice už viackrát.

Ilustračný obrázok k článku Muž NECHUTNE zneuctil pamätník Kuciaka a Kušnírovej: Natočili ho na VIDEO
Zdroj: Instagram.com/mladiprotifasizmu

Pred niekoľkými dňami si Slovensko pripomenulo 6 rokov od momentu, kedy v dome vo Veľkej Mači zavraždili novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.

Na mieste tragédie chcú tento rok začať stavať pamätník slobody slova.

Pamätník v Bratislave

Iný pamätník už od roku 2022 stojí na bratislavskom Námestí SNP. Je venovaný pamiatke zavraždenej dvojice. Vznikol v spolupráci s rodinami Kušnírovej a Kuciaka a s rehoľou Milosrdných bratov, na ktorej budove je umiestnený.

Nechutné!

Práve pamätník v hlavnom meste sa nedávno stal terčom nechutného správania neznámeho muža. Všetko sa podarilo zachytiť náhodnému okoloidúcemu.

Muž pribehol k pamätníku a na miesto, kde ešte aj šesť rokov po tragédii prichádzajú ľudia a zapaľujú sviečky, si drzo odpľul.

Video zverejnila iniciatíva Mladí proti fašizmu. „Video nám poslal jeden z našich sledovateľov, ktorý si želal zostať v anonymite. “Pána” ktorý takto chodieva vykonávať svoju potrebu k pamätníku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej podľa jeho slov videl robiť toto viackrát, vždy v zhruba rovnakom čase, kedy miestom prechádza,“ uviedla.

Ľudia sú zhrození

Ako iniciatíva ďalej dodáva: „Takéto správanie sa nedá slušne opísať a je nechutné, že ľudia majú potrebu správať sa takto…“

Zábery pobúrili viacerých používateľov sociálnej siete. „Prosím, nezvážil niekto to nahlásiť na políciu, aby ho riešili za výtržnosť? Nemôže toto predsa niekto robiť a ešte aj opakovane,“ napísala jedna z nich.

„Deň čo deň mi náš národ ukazuje, ako veľmi úspešne vieme prerážať nové a nové dno,“ pridal sa ďalší.

Rieši to polícia

Prípadom sa už zaoberá aj polícia. „Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I daný prípad evidujú ako priestupok proti verejnému poriadku, pričom aktuálne prebieha objasňovanie,“ povedala pre topky.sk policajná hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM