Rastislav Búgel Zo zahraničia

Muž si v práci nabíjal súkromný elektromobil: Minul elektrinu za 40 CENTOV a dostal PADÁKA!

Zamestnanec si dobil elektromobil, pričom minul len zopár centov. Dostal okamžitú výpoveď! Čo na po povedal súd?

Ilustračný obrázok k článku Muž si v práci nabíjal súkromný elektromobil: Minul elektrinu za 40 CENTOV a dostal PADÁKA!
Zdroj: Unsplash.com

Recepčný z mládežníckej ubytovne v západonemeckom Duisburgu dostal okamžitú výpoveď. Dôvod je až neuveriteľný. V priestoroch firmy svojho zamestnávateľa si totiž nabíjal súkromný elektromobil.

Dostal výpoveď

Ako informoval portál novinky.cz s odvolaním sa na nemecký Bild, muž, ktorý je už bez práce, spotreboval elektrinu za 40 centov.

Šéfov však bol neoblomný a trval na okamžitej výpovedi.

27-ročný muž prípad pohnal až pred súd. Obhajoval sa tým, že takto jednal v núdzi.

Keď totiž prichádzal do práce, palubný počítač mu signalizoval náhle zníženie výkonu batérie. Auto si tak približne 20 minút dobíjal z elektrickej zásuvky svojho zamestnávateľa.

„Chcel som sa len poistiť, že po zmene dokážem prísť domov,“ uviedol bývalý recepčný.

Vo svojej obhajobe pokračoval. Povedal, že zamestnávateľovi nevadí, že si ostatní zamestnanci počas práce dobíjajú iné elektrické zariadenia – mobily, tablety či elektrické kolobežky.

Ako rozhodol súd?

Podľa šéfa areálu ale nešlo o ojedinelý jav. Podľa jeho slov si mal prepustený muž dobíjať vlastný elektromobil v aspoň desiatich prípadoch. Podľa zamestnávateľa bola síce finančná ujma zanedbateľná, no o to väčšia bola strata dôvery v už bývalého zamestnanca. Navyše dodal, že v práci je zakázané nabíjanie akýchkoľvek elektronických zariadení.

U sudcu však nepochodil. Podľa súdu totiž interný predpis platí len pre hostí v ubytovni a nie pre zamestnancov. V prípade nabíjania elektromobilu navyše podľa rozhodnutia stačilo iba napomenutie.

Súd nariadil formálne zrušenie výpovede a odškodné osem tisíc eur. Mladík sa však do práce nevráti, no zamestnávateľ mu musí vypracovať kladný pracovný posudok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TikTok.com/ikzit.inbcoudenaarde
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM