Ľubomír Hudačko Regióny

Na čo to bude slúžiť? Domašu chcú zatraktívniť, pribudnúť majú novinky aj promenáda, FOTO

Každé typizované prístavisko by mali tvoriť hlavné mólo pre pristávanie výletnej lode a ďalšie mólo pre rekreačné plavidlá.

Ilustračný obrázok k článku Na čo to bude slúžiť? Domašu chcú zatraktívniť, pribudnúť majú novinky aj promenáda, FOTO
4
Galéria

Dvanásť typizovaných prístavísk, jedno domovské prístavisko a tiež plávajúca promenáda. To všetko by sa malo vybudovať v okolí Veľkej Domaše investičnou akciou PSK. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

„Zámer jej zatraktívnenia schválil krajský parlament na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí a odobril i jej predpokladaný rozpočet, ktorý je vo výške 7 milión eur,“ vysvetľuje Jeleňová.

Mólo pre plavidlá

Na financovanie zámeru chce PSK využiť 85 % zdrojov z EFRR, ako aj štátne a vlastné zdroje.

Každé typizované prístavisko by mali tvoriť hlavné mólo pre pristávanie výletnej lode a ďalšie mólo pre rekreačné plavidlá. Mali by sa stať súčasťou 12 vytipovaných lokalít.

„Ďalšou stavbou v rámci projektu by malo byť samostatné domovské prístavisko vybudované za účelom pristávania a vyväzovania výletnej lode a taktiež na nástup a výstup pasažierov v oblasti Dobrá,“ doplnila hovorkyňa.

Promenáda a parkovacie miesta

V okolí Veľkej Domaše by mala pribudnúť tiež nová plávajúca promenáda.

Tvoriť by ju malo plávajúce premostenie zátoky Domaša Dobrá, plávajúce prístavisko s počtom 120 trvalých parkovacích miest pre rekreačné plavidlá a samotná promenáda.

Viac vizualizácií tohto projektu nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Domaša má po zatraktívnení vyzerať takto
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM