Juraj Ščerbík Regióny

Na ľad by mali vykorčuľovať oveľa skôr

Mladých hokejistov je stále málo, hovorí Ján Majdek.

Ilustračný obrázok k článku Na ľad by mali vykorčuľovať oveľa skôr
Zdroj: archív klubu

BARDEJOV. V tohtoročnej hokejovej sezóne majú oba bardejovské kluby rekordný počet družstiev. V mládežníckych súťažiach hrajú okrem prípravky a športových hokejových tried aj kadeti, dorastenci, no a prvýkrát aj juniori. Profesionálnym trénerom juniorov a asistentom pri mužoch je Ján Majdek. Skúsený hokejový odborník, rodák z Liptovského Mikuláša, nastúpil v Hokejovom klube tesne pred sezónou.

„Prišiel som do klubu s tým, že chcem trénovať juniorku. Od začiatku tu bolo málo hráčov, chceli sme to doplniť z iných klubov. No každý má problém s uvoľňovaním hráčov, všade je málo juniorov. Rozhodli sme sa káder doplňovať dorastencami. Tak sa to robí všade, no aj tam je počet hráčov nízky. Viac dorastencov nastúpiť nemôže, takže hráme s dvomi pätorkami.“

Každý si tu nájde hokejku

Veľa talentovaných mladých jednotlivcov odchádza do lepších klubov. Pre tých, ktorí sa rozhodli pokračovať v tréningovej príprave doma, je miesta naozaj dosť.

„Začalo sa to robiť s tým, že z juniorky budeme dopĺňať mužov v 2. lige. Podstatné je, že chlapci v doraste nemusia končiť s hokejom a pokračujú ďalej. Prvá liga juniorov má svoju kvalitu a bude mať ešte väčšiu. Extraliga bude mať menej účastníkov, do našej súťaže nastúpia dve kvalitné mužstvá,“ predostrel svoju víziu Majdek.

Bez prípravných zápasov

Majstrovské merania síl s klubmi, ktoré majú bohatú históriu, napovedajú, kde treba pridať, aby niektoré prehry neboli príliš vysoké, aj dvojciferné. Majdek je presvedčený, že bez dostatočného prístupu na ľad a tréningovej disciplíny od malička, to nebude jednoduché.

„Určite, výkonnosť hráča i kolektívu má základy v trénovaní. Je tu troška neporiadok v tom, že nepravidelne trénujú. Chodia tu ako do výcvikového tábora, preto sú aj takéto výsledky, že sme prvý zápas vyhrali až v 10. kole. Podstatné je aj to, že na ľade sme začali trénovať v polovici augusta. Nemali sme prípravné zápasy a prvé majstrovské duely preto tak aj skončili. No odvtedy chlapci začali chodiť na tréningy, pridali hlavne juniori. Vidieť to na zlepšených výkonoch.“

Bojujú do konca

Napriek nízkemu počtu hráčov, juniori aj s dvomi formáciami dokázali vzdorovať niekoľkonásobnej presilovke na striedačke. Majdek svoj tím zaslúžene pochválil.

„Majú takú dobrú náturu, nevzdávajú sa, musím ich pochváliť. V mnohých zápasoch dreli až do konečného hvizdu rozhodcu. Aj keď dobrý výsledok sa nedostavil, vážim si prístup jednotlivcov i celého kolektívu.“

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM