Rastislav Búgel Zo Slovenska

Na Slovensku otvoria obchody BUDÚCNOSTI! Predavačky v nich nenájdete, postačí vám telefón

Prídete do predajne, no nie je v nej žiadna obsluha a ani predavačka. Zdá sa vám to ako sci-fi? Už onedlho to bude realita aj na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku otvoria obchody BUDÚCNOSTI! Predavačky v nich nenájdete, postačí vám telefón
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Slovenskí zákazníci sa majú na čo tešiť. Jeden z reťazcov pre tvnoviny.sk potvrdil, že pripravuje otvorenie revolučných samoobslužných predajní.

Hoci v zahraničí nejde o nič nové, na Slovensku bude mať takýto koncept premiéru.

Dnu vás pustí váš telefón

Reč je o predajniach, ktoré sú otvorené nonstop a nenájdete v nich žiadnu obsluhu. Potrebovať však budete mobil a v ňom aplikáciu. Tá bude spárovaná s vašou platobnou kartou a bude slúžiť ako vaša „vstupenka“ do modernej predajne.

Keď si v predajni vyberiete tovar, prídete k pokladni, tovar nablokujete a zaplatíte. Von sa dostanete vďaka kódu v mobile.

Žiadne predavačky, žiadna obsluha.

Ako informoval server, na prípadné krádeže bude dohliadať umelá inteligencia. Takéto predajne sú už aj v Česku. Nájdete ich tam viac ako desať, onedlho by ich malo byť 70. Keďže sa v nich predáva aj alkohol, vstup je povolený až od 18 rokov.

Už v tomto roku!

Už vlani na jeseň COOP Jednota a Billa prezentovali, že zvažujú otvorenie podobných predajní aj na Slovensku. Jeden z nich aktuálne svoj zámer potvrdil.

„Za systém COOP Jednota môžeme potvrdiť, že v roku 2024 plánujeme otvárať samoobslužné predajne v našej maloobchodnej sieti,“ prezradila pre tvnoviny.sk hovorkyňa Jana Kuklová.

Hovorkyňa lokality moderných predajní neprezradila, no podľa portálu by to malo byť vo veľkých mestách. „Aktuálne prebieha výber vhodných lokalít a dodávateľov technológií,“ dodala Kuklová.

Pozadu nechce ostať ani spomínaná Billa. Tá aktuálne chystá test, pričom vyberá dodávateľa a mapuje miesta testovacích prevádzok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: biedronka.pl
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM