Aktualizované Správy

Minister vnútra Kaliňák neodstúpi. Porušili ste moje práva, hovorí

Popredný slovenský politik na tlačovej konferencii jasne ukázal, že svoju funkciu nehodlá zložiť. Kaliňáka a Počiatka ale prešetrí Národná kriminálna agentúra.

Ilustračný obrázok k článku Minister vnútra Kaliňák neodstúpi. Porušili ste moje práva, hovorí
Zdroj: TASR

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik vydal dnes pokyn riaditeľovi Národnej kriminálnej agentúry Petrovi Hraškovi, aby sa začal zaoberať možným podozrením zo spáchania trestných činov zo strany ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra dopravy a financií Jána Počiatka.

„Po oboznámení sa a vyhodnotení obsahu mediálnych vyjadrení poslancov Národnej rady Slovenskej republiky zo dňa 11. a 12. júna vo vzťahu k možnému podozreniu zo spáchania trestných činov proti majetku a iných ministrom vnútra Slovenskej republiky a bývalým ministrom financií Slovenskej republiky, vydal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik dnešného dňa písomný pokyn riaditeľovi NAKA na bezodkladné vykonanie úkonov v zmysle Trestného poriadku,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Robert Kaliňák je pripravený vyvrátiť klamstvá, ktoré podľa neho šíri opozícia a niektoré médiá ohľadom jeho nelegálnych príjmov. Zároveň nemá problém vysvetliť situáciu aj pred špeciálnym prokurátorom Kováčikom.

PREČÍTAJTE SI AJ

HLASUJTE: Mal by minister vnútra Robert Kaliňák odstúpiť?

Opozícia žiada Kaliňákovu hlavu, kauzu Bašternák rieši aj koaličná rada

Kaliňák sa oháňa porušením vlastných práv

Minister vnútra sa k médiami ostro sledovanej kauze vyjadril na tlačovke, kde vyhlásil, že za snahou opozície odvolať ho je fakt, že „niektorí ešte nestrávili prehru vo voľbách“.

Podľa Kaliňáka sa má najviac báť líder OĽANO-NOVA Igor Matovič a rovnako tak aj spoločnosť Penta, pretože sa vyšetrovanie kauzy Gorila blíži ku koncu.

„Som poškodený,“ reagoval jeden z popredných predstaviteľov vládneho Smeru narážajúc na to, že poslanec SaS Rajtár i jeho asistent Rybanič podľa jeho názoru niekoľko skutočností zamlčali.

Kaliňák tvrdí, že v septembri minulého roka dostal ponuku na odkúpenie podielu vo firme B.A. Haus, ktorá je majiteľom bytov v dome, kde samotný minister býva.

"18. októbra som prijal úver 500-tisíc od Tatra banky a uhradil som 430-tisíc eur,“ hovorí argumentujúc, že ide o platby z hospodárskej činnosti a teda padajú všetky obvinenia o nelegálnych príjmoch.

Opozícia žiada Fica

Opozičná rada trvá na odchode Kaliňáka a plánuje ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej sa ho opäť pokúsi odvolať.

Najskôr však žiada premiéra Roberta Fica, aby ho odvolal on. Ak to neurobí, opozícia zorganizuje verejný protest pod oknami bytu premiéra Fica v komplexe Bonaparte. Oznámili to dnes predsedovia SaS a OĽaNO-NOVA Richard Sulík a Igor Matovič na tlačovej konferencii v parlamente.

Sám predseda SaS Richard Sulík si potom myslí, že takéto správanie Kaliňáka, respektíve jeho zotrvanie vo funkcii, môže byť začiatkom konca Smeru.

Navyše sa čuduje, že koaliční partneri najsilnejšej strany sú ticho.

Kaliňák
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM