Aktualizované ELA Rôzne

Návrat leta či príchod jesene? Pripravte sa na teplotné skoky! + PREDPOVEĎ

Na našom území sme zažili veľmi chladný 1. september a aj prvý školský deň. Aké počasie nás čaká najbližšie dni?

Ilustračný obrázok k článku Návrat leta či príchod jesene? Pripravte sa na teplotné skoky! + PREDPOVEĎ
Zdroj: TASR

Prvý septembrový deň, ktorý je aj začiatkom meteorologickej jesene priniesol do našej oblasti poriadny prepad teplôt. Počas štátneho sviatku sa maximálne teploty pohybovali prevažne pod hranicou +20 °C. Podobne tomu bolo aj v utorok, kedy teploty na našom území vystúpili na +15 až +22 °C.

„Už onedlho nás však čaká zmena. Postupne sa k moci dostane tlaková výš, ktorá sa bude tiahnuť od Atlantiku až po Balkán a po okraji tejto tlakovej níže bude do našej oblasti prúdiť od západu teplejší vzduch,“ informuje portál iMeteo.sk.

Teploty začnú pomaly rásť až k hranici +30 °C.

„Výhľad na prelome týždňov je ešte nejasný. Numerické modely kalkulujú s prechodom studeného frontu. Ten však nie je istý a ak by sa tak nestalo, tak by v budúcom týždni bolo ešte teplejšie a teploty by mali prekonávať hranicu až +30 °C,“ dodáva iMeteo.sk.

Aktualizované 10:03 Najteplejšie by malo byť v sobotu, kedy teploty na našom území vystúpia na +24 až +29 °C. V nedeľu však už príde k zmene.

Cez naše územie totiž bude postupovať studený front, ktorý prinesie prehánky, či občasný dážď. Ojedinele a to najmä na východe v pondelok sa môžu vyskytovať aj búrky.

Za týmto studeným frontom sa ochladí a teploty poklesnú o zhruba 5 °C. Chladnejšia bude celá budúca prvá polovica týždňa. Maximálne denné teploty by sa mali pohybovať do +25 °C.

„V priebehu budúceho týždňa sa však nad naše územie opäť nasunie výbežok vyššieho tlaku a do našej oblasti bude prúdiť zasa teplejší vzduch, vďaka čomu sa budú teploty postupne šplhať až k hranici +30 °C,“ informuje iMeteo.sk.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM