Lucia Lauková Regióny

Nehodovú križovatku pri Nitre zmenia na okružnú: KEDY sa začne prestavba?

Dobrá správa pre všetkých vodičov. Problémovú križovatkou medzi Nitrou a Lužiankami prestavajú na okružnú.

Ilustračný obrázok k článku Nehodovú križovatku pri Nitre zmenia na okružnú: KEDY sa začne prestavba?
Zdroj: Branislav Becík

Na pondelkovom zasadnutí Zastupiteľstva NSK sa okrem iného rokovalo aj o vybudovaní dôležitej okružnej križovatky v bode, kde sa dnes stretávajú tri ramená cestnej komunikácie II. a III. triedy; cesta II/513 Nitra – Hlohovec a napájajúce sa rameno cesty III/1677 vedúcej do obce Lužianky.

Križovatka je úsekom častých dopravných nehôd. „Je takmer nemožné odbočiť bez problémov z Lužianok na Nitru. A to množstvo nehôd, ktoré sa tu stali, to ani spomínať nebudem. Kruhový objazd tu už mal stáť dávno,“ hovorí predseda NSK Branislav Becík.

Prečítajte si tiež

Kraj ponúka spoluprácu

Vyzval tiež vedenie mesta Nitry na prestavbu neďalekej križovatky pred Klimakom a ponúka pritom spoluprácu Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

O potrebe a dôležitosti výstavby okružnej križovatky prehovoril na zastupiteľstve aj starosta obce Lužianky Jozef Bojda. Nebol jediný, ktorý sa z tohto dôvodu zúčastnil zasadnutia Zastupiteľstva NSK osobne. Podporiť jeho slová prišli aj starostovia ďalších okolitých obcí.

Poslanci návrh podporili

Ako informovala župa, poslanci návrh na realizáciu okružnej križovatky v hlasovaní schválili. „Po zmene stavebníka a vyhlásení verejného obstarávania by začiatok výstavby mohol byť za priaznivých okolností už na jeseň tohto roka,“ informovala Silvia Zeumerová z komunikačného oddelenia NSK.

Nová križovatka by mala byť v tom prípade hotová a začne plniť svoju funkciu ešte v prvom polroku 2025.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM