han Šport

Otvorili im brány športovísk: TÍTO borci už trénovali "NAOZAJ"! VIDEO a FOTO

Slovenskí športovci privítali otvorenie športovísk. Samozrejme, nevyhli sa prísnym opatreniam, no konečne si mohlo zašportovať naplno.

Ilustračný obrázok k článku Otvorili im brány športovísk: TÍTO borci už trénovali "NAOZAJ"! VIDEO a FOTO
Zdroj: TASR

Tenisti privítali otvorenie vonkajších športovísk s nadšením. Po šesťtýždňovej pauze totiž mohli opäť chytiť do rúk rakety a ísť na dvorec.

Najprv muži

V stredu predpoludním si na antuke v areáli bratislavského NTC zatrénovali daviscupoví reprezentanti Norbert Gombos, Filip Horanský a Lukáš Klein. Horanského potešilo, že po dlhej pauze si mohol na dvorci opäť „zapinkať“. „Bola to pre mňa príjemná zmena. Som rád, že konečne sa to trochu povolilo a že môžeme trénovať aspoň takto v obmedzenom režime. Je lepšie udržiavať sa v hernej pohode, ako byť bez tenisu dva-tri mesiace. Návrat by bol o to ťažší. Dlhá pauza sa na človeku odzrkadlí. Po dnešnom tréningu ma boleli všetky svaly, ktoré používame pri tenise, no verím, že pomaly sa do toho dostanem.“

Nebol od marca na dvorci

Gombos rovnako Horanský nebol na kurte od marcového daviscupového duelu s Českom. Prvého tréningu na vonkajšom kurte sa už nevedel dočkať.

„Je to super. Konečne nejaký iný režim dňa, nie stále byť iba doma zavretý. Je dobre trochu držať raketu v ruke, aby sa svaly prispôsobili. Budem hrať dva-trikrát do týždňa. Každý deň sa trénovať neoplatí, pretože pokračovanie sezóny je ďaleko. Nie je vylúčené, že ju napokon celú odpískajú.“

Potom aj ženy

Popoludní sa dostali k slovu dve najlepšie slovenské tenistky Viktória Kužmová s Annou Karolínou Schmiedlovou. Na súťažné zápasy si všetci musia ešte počkať. Pre pandémiu koronavírusu sú zrušené všetky turnaje ATP, WTA i challengere do 13. júla. Na Slovensku aj po uvoľnení niektorých opatrení prijatých na zamedzenie šírenia koronavírusu naďalej platí zákaz organizovať alebo usporadúvať akúkoľvek súťaž.

Zdroj: Dnes24.sk

Dočkali sa aj vodní slalomári, ktorí už môžu opäť „zarezávať“ na divokej vode. Po zmiernení protiepidemio­logických opatrení opäť otvorili kanály v bratislavskom Čunove aj Liptovskom Mikuláši.

Prvoradá je bezpečnosť

Spustenie tratí nie je technicky náročné a pre slalomárov boli dostupné takmer okamžite. V súlade s podmienkami otvorenia športovísk však musia v prvom rade dbať o bezpečnosť. Sekcia divokých vôd Slovenskej kanoistiky už v utorok prijala prvotné opatrenia, ktoré budú postupne vylaďovať. Tréningové priestory rozdelia na štyri časti a športovci musia dodržať 50-metrový odstup.

„V prvom rade musíme nastaviť jasné pravidlá, aby sa športovci nestretávali. Nastavili sme ich tak, že na trati môžu byť maximálne štyria ľudia, každý na jednom úseku, budú na nich dohliadať osobní tréneri,“ priblížil pre TASR športový riaditeľ sekcie divokých vôd Slovenskej kanoistiky Lukáš Giertl.

Slafkovský hneď makal

Hoci sú podmienky provizórne a k dispozícii zatiaľ nie sú šatne, Alexander Slafkovský neotáľal a už v stredu ráno absolvoval tréningovú jednotku. „Sme veľmi radi, že môžeme opäť chodiť na vodu a ďakujeme všetkým zainteresovaným, že nám poskytli takúto možnosť. Prezliekať sa pri aute je už naozaj iba maličkosť.“

Aj futbalisti

V menších skupinkách sa vydali na trávniky aj futbalisti v kluboch. Aj tam sa však riadia opatreniami, ktoré sú od stredy 22. apríla platné na celom území Slovenska.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM