Zo zahraničia

Pápež František priznal ZLÝ zdravotný stav: Vatikán potvrdil, že sa cíti unavený

Pápež František sa po početných audienciách vo Vatikáne necíti dobre a je unavený, uviedol v pondelok hovorca Vatikánu Matteo Bruni.

Ilustračný obrázok k článku Pápež František priznal ZLÝ zdravotný stav: Vatikán potvrdil, že sa cíti unavený
Zdroj: TASR/AP

TASR správu prevzala z agentúry DPA. František sa podľa správ agentúr ANSA a Adnkronos o svojom zlom zdravotnom stave zmienil na pondelkovom stretnutí s delegáciou Konferencie európskych rabínov, a preto nepredniesol ani svoj vopred napísaný prejav. Rabínom odovzdali jeho písomné znenie.

Pápež mal dlhý deň plný audiencií a radšej každého rabína pozdravil osobne, reagoval Bruni na vynechanie prejavu.

Očakáva sa, že pápež svoj plánovaný program na pondelok nezruší, pričom ho čaká veľké stretnutie s deťmi z celého sveta. František mal minulý rok problémy s kolenom, po ktorých začal používať invalidný vozík. Niekoľkokrát tiež musel zrušiť alebo obmedziť svoje pracovné aktivity a v jednom rozhovore priznal, že musí spomaliť.

Františkov predchodca Benedikt XVI. ako prvý pápež po šiestich storočiach v roku 2013 dobrovoľne odstúpil z funkcie. Vtedy 85-ročný Benedikt abdikáciu odôvodnil pokročilým vekom a tým, že už nemal dostatok síl na ďalšie vykonávanie povinností hlavy rímskokatolíckej cirkvi. Žil odvtedy v ústraní a zomrel 31. decembra 2022 vo veku 95 rokov.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM