Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Po Gruzínsku zdolali ženy Ružomberok

Futbalistky Partizána majú stále zažívacie problémy, užívajú lieky.

Ilustračný obrázok k článku Po Gruzínsku zdolali ženy Ružomberok
Zdroj: Partizán Bardejov

BARDEJOV. Ženy Partizána Bardejov zohrali po návrate z Gruzínska, v sobotu 2. septembra, prvý zápas najvyššej súťaže Majsterky Slovenska z minulej sezóny v 2. kole prvej ligy vyhrali nad Ružomberkom 3:2. Po viac ako týždennom pobyte na turnaji predkola ligy majstrov v Tbilisi, kde skončili na treťom mieste, bodovali v nabitom programe naplno.

Náročná aklimatizácia

Kormidelník Ľubomír Čekan pripomenul, že za deväť dní absolvovali tri ťažké zápasy. Náročná a komplikovaná bola aj letecká cesta domov. „U dievčat stále pretrvávajú zdravotné problémy. Nemali sme ich len my. Podobne na tom boli aj hráčky z Turecka či Litvy. Aj dnes ešte nastúpili s liekmi, aby to mohli zvládnuť. Dôležitým faktorom je aj podnebie, veď sme hrali v horúčavách a dnes sme nastúpili v chladnom vetre. Chýbala nám ľahkosť i sily, súper to dokázal využiť, a tak sa zrodil takýto výsledok.“

Kvalitný turnaj

Bardejovčanky mali v 1. kole domácej súťaže voľno, no vhod bude dlhšia prestávka, no aj reprezentačné povinností mladších. „Máme dva týždne na to aby sme sa „aklimatizovali“. Dúfam, že sa dáme do poriadku, oddýchneme, a v súťaží budeme pokračovať. Všetci sa musíme vrátiť do našej reality. V Gruzínsku sme sa stretli s vysokou úrovňou podujatia.

Ani ja, ani dievčatá sme sa s takým zabezpečením turnaja ešte nestretli. Nielen športoviská, ale aj celkový prístup hostiteľov, je pre nás takým poučením. Podstatným zážitkom pre dievčatá bolo hrať proti súperkám, ktoré už niečo dokázali. Litovské v lige majstrov ťahajú šnúru štrnásť ročníkov, podobne aj družstvo z Turecka.“

Nakoniec víťazstvo

Po dvoch prehrách potešilo víťazstvo z majstrom Gruzínska, no ani domáci program nie je ľahký. Čekan to považuje za dobrý vstup do európskej elity. „Samozrejme, ľahšie a spokojnejšie sa nám odchádzalo domov. Aj keď sme vyhrali len jeden zápas, dodalo nám to motiváciu do ďalšej práce.

Aj dnešný zápas ukázal, že budeme musieť popracovať na dôraznejšej činnosti hráčok v osobných súbojoch. Je potrebná väčšia predvídavosť, ale je to aj v tom, že tvoríme mladý kolektív. Nielen v Gruzínsku, ale aj dnes sme dostali góly aj preto, že hráčky neskoro reagovali. No v ďalšej príprave máme problém aj v tom, že začiatkom týždňa odchádza päť dievčat do reprezentačnej 19-ky na kvalifikáciu o postup na Majstrovstvá Európy.“

Začína školský rok

Nielen pre veľkú časť kolektívu, ale aj pre trénera začína školský rok. O dobré výsledky sa bude treba pousilovať v dvoch rozdielnych rovinách, vedomostnej a športovej. „ Ani pre mňa, ani pre dievčatá to nie je nič nové. Dlhé roky učím, dievčatá chodia do školy. Myslím si, že s tým sa dokážu vyrovnať, že školu a šport skĺbia na dobrý výsledok“ zdôraznil Čekan.

Bardejov – Ružomberok 3:2 (2:1). Góly: 23. Maslová 0:1, 25. Strončeková 1:1, 35. Mikolajová 2:1, 70. Semanová 3:1, 78. Petercová 3:2. Partizán: Kuľková, Havranová, Dimitrijevičová, Lemešová, Bochinová (85. Tejová), Gmitterová, Galarovičová, Mikolajová, Hviščová, Strončeková (65. Mazurová), Semanová.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM