Lucia Lauková Kultúra

Po rozpade Desmodu rieši kapela veľkú zmenu: Spevák ODIŠIEL! Budú hľadať nového?

Od muzikantov, ktorí si po odchode od Kulyho založili vlastnú kapelu, odišiel spevák Robo Šimko. Ako sa so zmenou vysporiadajú?

Ilustračný obrázok k článku Po rozpade Desmodu rieši kapela veľkú zmenu: Spevák ODIŠIEL! Budú hľadať nového?
12
Galéria
Zdroj: D.A.R.S.

V roku 2021 sa Desmod otriasol v základoch. Odišli z neho dlhoroční členovia a nastal menší zmätok. Vznikli totiž dve kapely, pričom obe chceli hrávať pod rovnakým názvom.

O tom, kto ho bude používať, musel rozhodnúť až súd. Ten značku Desmod ponechal Kulymu. Druhá kapela s Robom Šimkom sa musela premenovať. Nová zostava začala fungovať pod skratkou D.A.R.S. (Desmod a Robo Šimko).

Prečítajte si tiež

Nastala však zásadná zmena. Spevák Robo Šimko z kapely odišiel. Informovala o tom pluska.sk.

„Áno, je to pravda. Naďalej budem fungovať sólo s mojou kapelou Massriot alebo s cimbalovkou SilBand, akurát už bez chalanov z D.A.R.S. Držím im palce, sú to skvelí muzikanti,“ potvrdil pre Plus Jeden Deň Robo Šimko.

Prečo odišiel?

Podľa jeho slov sú za jeho rozhodnutím odísť z kapely osobné a pracovné veci. Odchod speváka pre Dnes24.sk potvrdil aj manažér kapely Michal Kožuch.

Neľahké rozhodnutie prišlo podľa jeho slov zo strany Roba minulý týždeň. Neboli za tým žiadne osobné spory. Prekážkou bola skôr vzdialenosť. Spevák totiž za kapelou dochádzal vlakom z východu a cítil, že to hudobníkov brzdí.

Nový spevák

Ako prezradil manažér Michal Kožuch, kapela bude ďalej pokračovať pod názvom D.A.R.S. Vytypovaného už majú aj nového speváka.

Meno zatiaľ manažér neprezradil. Fanúšikovia sa však môžu tešiť na novú tvorbu, na ktorej hudobníci pracujú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Kapela Desmod a Robo Šimko
12
Galéria
Zdroj: Alessandro Axel Závracký
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM