Krimi

Podpaľač to priznal: Vonku sú detaily, čo sa malo diať v tú noc, keď horela košická nemocnica!

Chlapcovi hrozí 7,5 roka za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Podpaľač to priznal: Vonku sú detaily, čo sa malo diať v tú noc, keď horela košická nemocnica!
Zdroj: TASR/František Iván

7. marca zhruba hodinu po polnoci vypukol na I. psychiatrickej klinike košickej univerzitnej nemocnice masívny požiar. Z monobloku evakuovali stovky ľudí, zranilo sa deväť ľudí, výšku priamej škody predbežne vyčíslili na 100 000 eur.

Chlapca podozrivého zo spôsobenia požiaru zadržala polícia v ten deň ráno. Podľa medializovaných informácií už krátko po požiari malo ísť o pacienta psychiatrickej kliniky.

16-ročný Jaroslav, ktorý mal predtým, ako skončil na psychiatrii, užiť drogy, sa pôvodne obhajoval inou verziou, napokon sa však k úmyselnému skutku podľa košického Korzáru priznal a situáciu opísal.

V izbe, kde chodil fajčiť, si mal všimnúť horľavú dezinfekciu, z ktorej si následne odlial do fľaše od čaju. „V spoločenskej miestnosti ju vylial na gauč a zapálil zapaľovačom. Mal ho zo skladu, kam vraj chodili lekári a sestričky fajčiť. Keď vypukol chaos a krik, utiekol,“ píše Korzár.

Motívom jeho konania mala byť snaha ujsť za babkou a priateľkou, následky svojho konania vraj teraz ľutuje.

Jaroslav sa nachádza vo väzbe, pričom krajský súd 25. marca zamietol sťažnosť obvineného voči rozhodnutiu o jeho vzatí do väzby z 10. marca.

Polícia obvinila Jaroslava z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. V prípade dokázania viny v takomto prípade hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov, mladistvému sa trest znižuje na polovicu.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM