Aktualizované Krimi

Policajti varujú pred väzňom na úteku: Môže byť ozbrojený a NEBEZPEČNÝ!

Väzeň ušiel z pracoviska pri Ružomberku. Ak ho zbadáte, volajte políciu, v žiadnom prípade sa ho však nesnažte sami zadržať.

Ilustračný obrázok k článku Policajti varujú pred väzňom na úteku: Môže byť ozbrojený a NEBEZPEČNÝ!
Zdroj: Policajný zbor SR , TASR/Pavel Neubauer

AKTUALIZOVANÉ: Väzňa na úteku Stanislava Oračka chytili v stredu v Likavke pri Ružomberku. „Muž bude po vykonaní potrebných úkonov eskortovaný do ústavu na výkon trestu odňatia slobody,“ priblížil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Z pracoviska v Kalamenoch pri Ružomberku v utorok ráno utiekol väzeň Stanislav Oračko. Môže byť ozbrojený a nebezpečný. Na sociálnej sieti o tom informuje žilinská krajská polícia.

Volajte na políciu

Odsúdený sa z pracoviska vzdialil o 8.30 hod. Podľa polície je muž strednej postavy, má čierne vlasy a hnedé oči. Oblečený mal väzenský úbor – oranžové tričko a montérkovú súpravu s modrým pásom na chrbte a na boku nohavíc. Zvláštne znamenia sú tetovanie na pravom pleci a jazva na ľavom predlaktí.

„Akékoľvek informácie k hľadanému mužovi je potrebné oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru (PZ) alebo súkromnou správou na oficiálnej stránke PZ na sociálnej sieti. V žiadnom prípade sa nesnažte osobu zadržať sami,“ prosí polícia.

Oračko, narodený 11. novembra 1988, bytom Jurské v okrese Kežmarok, je väzňom v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok. Zaradený je v strednom stupni stráženia.

Útek pri práci

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) priblížil, že sa väzeň vzdialil z vonkajšieho pracoviska s dohľadom. Ide o pracovisko bez priameho stráženia spočívajúce v nepravidelnej kontrole. „Vedenie ústavu bezprostredne po zistení tejto udalosti prijalo všetky preventívno-bezpečnostné opatrenia a v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru bolo okamžite začaté pátranie po odsúdenom,“ podotkla hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Ako ďalej uviedla, o vzniknutej situácii bol okamžite vyrozumený dozorový prokurátor.*** „Keďže aktuálne vo veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie k danej udalosti vyjadrovať,“*** dodala.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM