Regióny

Polícia nezaháľa. Rieši vylúpenú banku i dopravné nehody

Železnice Slovenskej republiky hlásia dve nešťastné udalosti, v Petržalke pre zmenu vylúpili banku.

Ilustračný obrázok k článku Polícia nezaháľa. Rieši vylúpenú banku i dopravné nehody
Zdroj: TASR

Tragédie na železničných tratiach

Na železničných tratiach minulý týždeň zomreli po zrážke s vlakom dvaja ľudia. Nešťastia sa stali na trati medzi Prešovom a Drienovskou Novou Vsou a medzi Šajdíkovými Humencami a Šaštínom Stráže. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, podľa ktorej v oboch prípadoch išlo pravdepodobne o samovraždy.

Dvom pokusom o samovraždu sa však podľa ŽSR podarilo zabrániť. „Prvý prípad sa stal na trati Košice – Kostoľany nad Hornádom, v úseku Ťahanovského tunela – Košice. Privolanej policajnej hliadke sa už nepodarilo páchateľa nájsť. Druhý prípad sa stal v železničnej stanici Pezinok, žena bola zadržaná cestujúcimi a odovzdaná polícii," spresnila Pavliková.

Na železničných tratiach došlo v minulom týždni na dvoch zabezpečených železničných priecestiach k bočnému nárazu auta do prechádzajúceho vlaku. Obidva prípady, ktoré sa stali v Komárne a na trati Hurbanovo – Bajč, sa zaobišli bez zranenia účastníkov.

Plynulosť železničnej dopravy ovplyvňovalo v uplynulých dňoch aj počasie, najmä búrky so silným nárazovým vetrom. „Vo viacerých prípadoch narazil vlak do spadnutého stromu v koľajisku. Stalo sa to napríklad na trati Nové Zámky – Palárikovo, Šahy – Ipeľský Sokolec, Handlová – Chrenovec, kde prišlo dokonca k poškodeniu vlaku. Na trati Spišské Vlachy – Poprad-Tatry zas zapríčinila búrka krátkodobé výpadky napájania trakčného vedenia,“ uviedla Pavliková.

PREČÍTAJTE SI: Tragická dopravná nehoda: Cisterna zošrotovala auto, v ktorom zomrel 46-ročný muž

Pri dopravnej nehode sa zranilo päť ľudí

Päť ľudí sa zranilo pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v nedeľu 17. júla pred obcou Nesvady v okrese Komárno. Krátko pred 17. hodinou prešla 46-ročná vodička osobného motorového vozidla Renault Twingo z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazila s vozidlom VW Polo.

V Renaulte sa ťažko zranila vodička a jej dve deti vo veku 20 a 17 rokov. V protiidúcom aute VW utrpeli ľahké zranenia 42-ročná vodička a jej 15-ročná dcéra. Ďalší dvaja spolujazdci, 18-ročný muž a 20-ročná žena, sa pri nehode nezranili. Obidvom vodičkám bola v nemocnici odobratá krv na zistenie alkoholu, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Škoda na vozidlách nebola doposiaľ vyčíslená. Vyšetrovateľka z Komárna začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Dopravná nehoda sa stala v nedeľu dopoludnia aj v obci Tvrdošovce. Vodič osobného motorového vozidla Škoda Fabia v ľavotočivej zákrute vyšiel na pravú krajnicu a narazil do odstaveného vozidla Škoda Octavia. Pri dychovej skúške namerali policajti 33-ročnému vodičovi 1,67 promile alkoholu. Na vozidle vznikla škoda za vyše 4000 eur. Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

PREČÍTAJTE SI: Tragédia v horách: Auto spadlo do rokliny

V Petržalke vylúpili banku

V bratislavskej Petržalke dnes ráno došlo k lúpežnému prepadnutiu banky na Námestí hraničiarov. Polícia po páchateľovi momentálne pátra. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Páchateľ, ktorý bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou, podľa doterajšieho vyšetrovania vošiel do banky krátko po 09.00 h a požadoval vydanie finančnej hotovosti. „Zamestnankyňa mu z obavy o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vo výške zhruba 6000 eur," spresnil Szeiff s tým, že lúpež sa zaobišla bez zranení. Páchateľ následne utiekol na doposiaľ neznáme miesto v smere na Furdekovu ulicu.

Podľa polície ide o muža vysokého približne 180 centimetrov. Oblečené mal „kapsáče“ čiernej farby, mikinu tmavej farby a čierne okuliare. Tvár si maskoval šatkou. „Akékoľvek informácie k totožnosti páchateľa a k jeho súčasnému pohybu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," podotkol Szeiff.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM