Politika

Poslanci s covidom môžu byť v sále a hlasovať: Čo VŠETKO musia dodržať?

Poslanci Národnej rady (NR) SR s ochorením COVID-19 môžu byť prítomní v parlamente a plniť si svoje ústavné povinnosti, musia mať však respirátor i rukavice.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci s covidom môžu byť v sále a hlasovať: Čo VŠETKO musia dodržať?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Facebook.com/Romana Tabak

Hlasovať budú z balkóna v rokovacej sále, médiá naň prístup mať nebudú. Informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) po zasadnutí poslaneckého grémia.

Kollár sa v súvislosti s pozitívnymi poslancami odvoláva na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva SR. Podľa jeho slov si tak zákonodarcovia môžu plniť ústavné povinnosti a byť v sále. „Pokiaľ sú bezpríznakoví, majú respirátor a majú rukavice,“ priblížil.

Takúto možnosť využila aj poslankyňa Romana Tabák (OĽANO), ktorá zasadla na balkón a navliekla si aj potrebné rukavice. Ukázala to v príbehu na sociálnej sieti.

Čo sa týka priebehu aktuálnej 55. schôdze, ukončiť sa má už vo štvrtok voľbou komisára pre deti i člena Rady pre štátnu službu a následným vyhlásením výsledkov.

Popoludní je naplánovaná aj mimoriadna schôdza iniciovaná opozičným Smerom-SD. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) by mal na nej čeliť odvolávaniu. Kollár informoval, že vo štvrtok bude plénum rokovať do 19.00 h a hlasovanie by malo byť v piatok (18. 2.). Ak sa diskusia do štvrtka večer neskončí, pokračovať bude aj v piatok.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM