Politika

Poslanci sa budú môcť VYSPOVEDAŤ: Kollár stihol zriadiť post parlamentného KAPLÁNA

Boris Kollár ešte pred svojim odchodom stihol podpísať memorandum, na základe ktorého vznikne post parlamentného kaplána.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci sa budú môcť VYSPOVEDAŤ: Kollár stihol zriadiť post parlamentného KAPLÁNA
Zdroj: TASR/Pavol Zachar , Pexels.com

Boris Kollár ako predseda parlamentu končí, jeho strana Sme rodina vo voľbách nedosiahla potrebný výsledok a päťpercentnú hranicu neprekonala.

Iba deň (29. septembra) pred parlamentnými voľbami však najznámejší slovenský multiotecko podpísal nevšedný dokument.

Parlament bude mať svojho kaplána

S predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom uzavrel memorandum o zriadení postu parlamentného kaplána. Informoval o tom portál denníka SME.

„Kaplán je v katolíckej cirkvi prvý funkčný stupeň kňaza. Býva pomocníkom farára vo farnosti, toto označenie sa však používa aj na označenie kňaza, ktorý má špeciálne zaradenie. Napríklad vojenský alebo väzenský kaplán,“ píše portál.

Čo bude robiť?

Parlamentný kaplán bude v kaplnke na Bratislavskom hrade aspoň raz týždenne slúžiť omše. Parlamentným poslancom a zamestnancom bude k dispozícii aj na spoveď a duchovné rozhovory.

Hovorkyňa Konferencie biskupov Slovenska (KBS) pre portál povedala, že iniciatíva vzišla z Národnej rady SR. Tlačový odbor Kancelárie Národnej rady však pre SME uviedol, že podnet prišiel z KBS a predseda parlamentu mu vyhovel. Samotný Boris Kollár sa však odmietol vyjadriť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM