Zo zahraničia

POTVRDENÉ! Objekt, ktorý majiteľom spadol na dom a prerazil strechu, bol z VESMÍRNEJ stanice

Predmet prerazil strechu a poškodil podlahy na dvoch poschodiach domu. Dnes je jasné, že úlomok pochádzal z vesmírnej stanice.

Ilustračný obrázok k článku POTVRDENÉ! Objekt, ktorý majiteľom spadol na dom a prerazil strechu, bol z VESMÍRNEJ stanice
5
Galéria

Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) v pondelok potvrdil, že objekt, ktorý v marci poškodil dom na Floride, pochádzal z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Prerazil strechu a poškodil podlahu

Alejandro Otero, majiteľ poškodeného domu v meste Naples na juhozápade amerického štátu Florida, na sociálnej sieti X 8. marca napísal, že na jeho dom sa zrútil podozrivý kovový predmet, prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil jeho syna. Pri incidente sa nikto nezranil.

Pracovníci NASA objekt od neho prevzali pred vyše dvomi týždňami na analýzu.

Na základe skúmania určili, že ide o úlomok z podporného zariadenia, ktoré sa používa na upevnenie batérií na nákladnú paletu.

Dohady sa potvrdili

Potvrdili sa tak predošlé odhady vesmírnych pozorovateľov. Tí tvrdili, že k incidentu na Floride došlo v čase a na mieste, ktoré sa presne zhodujú s oficiálnymi predpoveďami atmosférického zhorenia úlomku nákladnej palety so starými batériami, odhodenej z ISS v roku 2021.

Podľa NASA je predmet vyrobený z kovovej zliatiny Inconel, váži 0,7 kilogramu, má výšku desať centimetrov a priemer približne 2,5 centimetra.

NASA prisľúbila, že preskúma, ako trosky prežili úplné zničenie v atmosfére a podľa toho zmodernizuje svoje technické modely.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Úlomok z ISS poškodil rodinný dom
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM