TOS Lifestyle

Používate Gmail? Na sociálnej sieti sa vo veľkom začala šíriť správa o jeho KONCI!

Internetom sa šíri správa, že najpopulárnejšia e-mailová služba, ktorú používa aj väčšina Slovákov, končí. Čo na to Google?

Ilustračný obrázok k článku Používate Gmail? Na sociálnej sieti sa vo veľkom začala šíriť správa o jeho KONCI!
Zdroj: pixabay.com

„Po rokoch spájania miliónov ľudí po celom svete, umožňovania bezproblémovej komunikácie a podpory nespočetných pripojení, sa cesta Gmailu blíži ku koncu,“ píše sa v správe, ktorá sa začala šíriť po sociálnej sieti X. Upozornil na to server BBC.

Vyše 1,5 miliardy používateľov

Táto správa, ktorá vyzerá, že jej autorom sú naozaj prevádzkovatelia najpopulárnejšej e-mailovej služby na svete, sa stala virálnou a uvideli ju milióny ľudí po celom svete.

Gmail má, mimochodom, viac ako 1,5 miliardy aktívnych používateľov. Správa uvádza, že koniec Gmailu by mal nastať v auguste tohto roka.

Reakcia Googlu

Ak v tom od začiatku vidíte hoax, máte pravdu. Vzhľadom na obrovský dosah však musel zareagovať aj samotný internetový gigant Google, ktorý službu prevádzkuje. Urobil tak prostredníctvom rovnakej sociálnej siete X, na ktorej sa dezinformácia o konci začala šíriť.

Správy o konci rezolútne odmietol.

Hoaxu napomohol v šírení sa fakt, že Google v posledných rokoch viaceré služby ukončil.

Doba hoaxov

Muskova sociálna sieť je na tom podľa EÚ horšie ako ostatné veľké sociálne siete čo sa týka šírenia dezinformácií. Spoločnosť uviedla, že sa zaviazala riešiť nenávistné prejavy, na druhej strane chce chrániť slobodu prejavu.

Každopádne aj tento príklad ukazuje, ako ľahko sa dá vytvoriť hoax s obrovským a v tomto prípade až celosvetovým dosahom a bez problémov vedia ich autori zneužiť aj jednu z najväčších internetových firiem sveta.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM