Regióny

Pozor na vreckových zlodejov

Šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd na to aby vás okradol a spôsobil veľa ťažkostí.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na vreckových zlodejov
Zdroj: pixabay

Vždy je lepšie krádeži predísť, ako ju neskôr riešiť. Už aj predstava vybavovania dokladov o ktoré môžete pri krádeži prísť, nie je lákavá. Známe ľudové porekadlo: „Príležitosť robí zlodeja!“ skutočne platí.

Najobľúbenejším cieľom vreckových zlodejov bývajú peňaženky. Nie zriedkavejšie sú to mobilné telefóny, platobné karty, či dokonca celé nákupné tašky a kabelky. Nenechávajte ich preto bez dozoru ani pri nakupovaní. Nie je rozumné „odložiť“ si kabelku priamo do nákupného vozíka. Môže sa totiž ľahko stať, že v okamihu, keď sa zapozeráte na zaujímavú akciovú ponuku, kabelka je preč.

Noste preto kabelku na ramene s rukou na zapínaní. Občas ju skontrolujte, či je riadne uzatvorená. Nespúšťajte ju z očí ani v prostriedkoch MHD. Tlačenice sú rajom pre drobných zlodejov. Ak sa v nejakej ocitnete, buďte mimoriadne obozretní. Ak nosíte peňaženku v oblečení, využívajte vnútorné vrecká a ideálne by bolo, ak by sa dali zapnúť alebo uzatvoriť zipsom.

Za úvahu stojí i oddelené nosenie peňazí a dokladov. Pamätajte, že veľký obnos peňazí nepatrí do peňaženky. Pri veľkých nákupoch využívajte platobnú kartu. Aj bankové inštitúcie však upozorňujú na nebezpečenstvo písania PIN – kódu priamo na platobnú kartu. Pre zlodeja už nie je žiaden problém vyprázdniť vám účet skôr, ako stihnete krádež nahlásiť a zablokovať platobnú kartu.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM