Rôzne

Pozor na zábavnú pyrotechniku: Okrem Silvestra a Nového roka je zakázaná

V súvislosti s blížiacimi sa vianočnými a novoročnými sviatkami sa opäť, ako po iné roky, rozmáha používanie zábavnej pyrotechniky. Jej používanie mimo povolených dní vás môže vyjsť poriadne draho.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na zábavnú pyrotechniku: Okrem Silvestra a Nového roka je zakázaná

Zámerom Mestskej polície Žilina, v spolupráci s vedením žilinských škôl, oboznámiť žiakov a študentov s týmto všeobecne záväzným nariadením mesta.

„Našou snahou je vylúčiť používanie zábavnej pyrotechniky mimo povolených dní. Informovaním žiakov a študentov chceme prispieť k zníženiu počtu páchaných priestupkov a prípadných úrazov, ktoré by mohli vzniknúť nevhodným používaním výrobkov zábavnej pyrotechniky,“ povedal náčelník Mestskej polície Žilina Milan Šamaj.

„Zároveň chceme tiež upozorniť, že ustanovenia tohto všeobecne záväzného nariadenia sú všeobecne záväzným právnym predpisom, platným na území mesta Žilina. Ich porušenie bude riešené príslušníkmi Mestskej polície Žilina v zmysle platných právnych predpisov, v blokovom konaní je možné uložiť páchateľovi priestupku sankciu až do výšky 33 €,“ dodal náčelník Mestskej polície Žilina.

Žiaci a študenti budú prostredníctvom školských rozhlasov alebo na triednických hodinách oboznámení so znením Všeobecne záväzného nariadenia č. 15/2009 (v znení doplnku Všeobecne záväzného nariadenia č. 29/2011): čl. 6, ods. 11 hovorí:

„Zakazuje sa na území mesta používať výbušniny, pyrotechnické predmety a zábavnú pyrotechniku okrem l. l. a 31.12. príslušného kalendárneho ro­ka.“

Primátor mesta Igor Choma verí, že sa takto spoločne podarí odstrániť problémy, ktoré každoročne v tomto období v súvislosti s používaním výrobkov zábavnej pyrotechniky vznikajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM