Aktualizované Zo Slovenska

Pri obci Vojka nad Dunajom havarovala výletná loď. Kapitán bol pod vplyvom alkoholu!

Pri obci Vojka nad Dunajom havarovala výletná loď s dvoma stovkami ľuďmi na palube. Na mieste bol aj minister životného prostredia László Sólymos.

Ilustračný obrázok k článku Pri obci Vojka nad Dunajom havarovala výletná loď. Kapitán bol pod vplyvom alkoholu!
Zdroj: TASR

Plavidlo ráno o 5. hodine narazilo do hrádze, ktorú poškodilo. Plavila sa pod švajčiarskou vlajkou. Na mieste bol aj minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd). Kapitáni lode sa v noci o 1.00 vystriedali pri riadení.

"Podľa dopravného úradu, ktorý vykonával úkony ako pri bežnej dopravnej nehode, bol kapitán pod vplyvom alkoholu. Vec bude vyšetrovaná ďalej,“ uviedol minister dopravy Arpád Érsek (Most-Híd). Rumunský kapitán, ktorý nafúkal, skončil na ošetrení.

Loď nemala podľa Érseka závažné poškodenia, a tak ďalej pokračovala v plavbe smerom na Budapešť. Na palube sa nachádzalo 150 ľudí, z toho asi 50 členov bola posádka, potvrdil Sólymos. Nikto sa nezranil, nebola potrebná evakuácia.

Plavidlo narušilo pravý breh Dunaja. „Je prerazená horná asfaltová vrstva, tiež izolačná vrstva až po štrk,“ priblížil Sólymos.

Výletná loď sa momentálne nachádza v Komárne. „Policajti tam vypočúvajú zainteresované osoby,“ povedala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Polícia preveruje okolnosti, ktoré predchádzali nárazu lode. Škoda na hrádzi je podľa nej v sume 50-tisíc až 60-tisíc eur. Celú vec rieši ako podozrenie zo všeobecného ohrozenia.

„Do nemocnice sme prijali občana rumunskej národnosti, ktorý je pravdepodobne kapitánom lode,“ povedal Tomáš Kráľ, hovorca spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá dunajskostredská nemocnica. Tam prišiel podľa neho v sprievode polície. Podrobil sa krátkemu vyšetreniu, nepotvrdili sa u neho zranenia.

„Absolvoval tiež dychovú skúšku, výsledky z nej dostane polícia. Rumuna z nemocnice prepustia, "keďže nie je dôvod na hospitalizáciu“, odvezú ho v sprievode polície.

Čítajte aj: Dosiahneme prvenstvo? Slovenská robotická plachetnica sa pokúsi preplávať Atlantik

Pred dvoma rokmi už švajčiarska výletná loď u nás havarovala (na snímke). Bolo to plavidlo Swiss Diamond, ktoré narazilo do jedného z pilierov rozobratého Starého mosta v Bratislave vo štvrtok 22. mája 2014.

Pri havárii utrpelo zranenia sedem pasažierov. Pri zrážke sa zranilo sedem ľudí, z toho šesť žien a jeden muž. Na mieste zasahovali tri sanitky s posádkami plus hasiči s hasičskou loďou a jedným vozidlom.

Ilustračné foto, TASR

Loď pri Vojke
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM