Webnoviny - Svet

Pulis po pohrebe matky prišiel, videl, zvíťazil

WEBNOVINY.SK

Tony Pulis Foto: AP Photo/Tim Hales STOKE 14. septembra (WEBNOVINY) – Emotívny polčasový návrat so šťastným koncom prežil v pondelok tréner futbalistov Stoke City Tony Pulis. Na lavičku sa posadil po smrti svojej matky a priviedol svojich zverencov k premiérovému víťazstvu v tomto ročníku Premier League nad Aston Villou. Pulis prišiel na Britannia Stadium až po prvom polčase, pretože mal ešte povinnosti okolo pohrebu matky.

Napriek týmto okolnostiam sa rozhodol vrátiť k svojim pracovným povinnostiam a jeho zverenci sa mu odvďačili skvelým obratom v skóre. Po úvodných 45 minútach prehrávali 0:1 a tento stav trval až do 80. min, keď vyrovnal hlavičkou Kenwyne Jones. V nadstavenom čase potom rozhodol o víťazovi priamy kop nemeckého obrancu Roberta Hutha. Pulis po jeho góle na moment odložil smútok a predviedol radostný tanec.

Po záverečnom hvizde okamžite zamieril do útrob štadióna. Jeden z jeho zverencov Matthew Etherington prezradil, že pred druhým polčasom mal kouč v kabíne povzbudzujúci prejav. „Samozrejme, že nebol spokojný, navyše prežíval žiaľ z toho, čo sa stalo. Povedal, že je pre neho ťažké teraz byť s nami, ale po prvom polčase a našom výkone v ňom sa chcel vrátiť. Súper bol na koni, čo sa trénerovi nepáčilo. Prišiel, pretože dúfal, že nám to pomôže,“ uviedol Etherington.

Hostia z Birminghamu museli mať po stretnutí hlavy v smútku, prišli o tri body v prvom zápase od vymenovania Gérarda Houlliera za nového trénera. Proti Aston Ville ich ešte viedol dočasný nástupca Martina O´Neilla Kevin MacDonald.

„Myslím si, že sme v oboch polčasoch predviedli solídny futbal, preto je prehra sklamaním. Zdalo sa nám, že Jermaine Pennant spadol pred víťazným priamym kopom príliš ochotne, verdikt rozhodcu nás poškodil,“ komentoval MacDonald.

SITA, AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM