Krimi

Putuje do VÄZENIA! Špióna, ktorý vyzvedal pre Rusko a bral úplatky poslali za mreže

Na pojednávaní žiadal odpustenie zvyšného finančného trestu z dôvodu, že nemá dostatok prostriedkov a nedokáže sa zamestnať, keďže sa stará o chorú matku.

Ilustračný obrázok k článku Putuje do VÄZENIA! Špióna, ktorý vyzvedal pre Rusko a bral úplatky poslali za mreže
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Slováka Bohuša Garbára, ktorého odsúdili za vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov, posiela Špecializovaný trestný súd do väzenia. Informuje o tom denník SME.

„Nevyhovel tak jeho žiadosti o odpustenie zvyšku finančného trestu. Garbár by si mal odsedieť jeden rok, päť mesiacov a 25 dní v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Proti rozsudku podal odsúdený sťažnosť,“ píše ďalej SME.

Povolili mu splátky

Špecializovaný trestný súd vlani vo februári schválil Garbárovi dohodu o vine a treste a odsúdil ho za trestné činy prijímania úplatku a vyzvedačstva.

„Dostal úhrnný podmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s rovnako dlhou skúšobnou dobou. Tiež peňažný trest vo výške 15-tisíc eur a v prípade jeho nezaplatenia dvojročný náhradný trest väzenia. Najvyšší súd mu povolil splácať peňažný trest v štyroch splátkach,“ znejú okolnosti jeho prípadu.

Žiadal o odpustenie trestu

Garbár však splatil len prvú splátku.

Na pojednávaní súdu v Banskej Bystrici žiadal odpustenie zvyšného finančného trestu z dôvodu, že nemá dostatok prostriedkov a nedokáže sa zamestnať, keďže sa stará o chorú matku.

Sudca sa dnes nestotožnil s jeho žiadosťou s argumentom, že minulý rok prijal dohodu o vine a treste a súhlasil so zaplatením pokuty.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM