Správy

Riaditeľ centra odmieta obvinenia: Čistý deň je čistý

Riaditeľ resocializačného centra Peter Tománek odmietol zlyhanie centra, z medializovaných neprávd chce vyvodiť dôsledky.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ centra odmieta obvinenia: Čistý deň je čistý
Zdroj: TASR

Šéf galantského centra Čistý deň Peter Tománek, ktoré sa dostalo do pozornosti médií i kompetentných úradov, pre údajné sexuálne zneužívanie klientky, dnes povedal, že si stojí za každým svojím doterajším tvrdením.

Ospravedlnil sa však chovankyni Natálii za to, že verejne parafrázoval jej vyjadrenia. Nechce už rozoberať intimitu klientov na verejnosti.

Písali sme aj: Klamal riaditeľ centra v Galante? Šéf polície jeho verzii neverí

Hovorilo sa veľa neprávd

Tománek deklaroval, že zariadenie „strpí všetky úkony“ súvisiace s medializovaním kauzy. „Rešpektujem všetky úkony orgánov činných v trestnom konaní a v tejto veci budem maximálne súčinný,“ uviedol Tománek. „Odmietam zlyhanie našej organizácie.“

Poukázal, že ešte pred medializáciou kauzy požiadal prokuratúru o vstup do celého prípadu, „aby mala dohľad nad činnosťou centra“. Kauza údajného zneužívania je podľa neho spojená s inými osobami a nie s ním.

Zariadenie si podľa Tománka plánuje urobiť analýzu mediálnych výstupov a chystá sa vyvodiť konzekvencie. Nechce, aby sa v médiách vytváral dojem, že rodičia netušia, „čo sa deje za zatvorenými dverami centra“.

Prečítajte si aj: Kauza zneužívania maloletých v Galante: Sex s klientmi tu mali viacerí!

Kontrola práve prebieha

V galantskom zariadení sa už začala hĺbková kontrola. Skupina kontrolórov pozostáva z pracovníkov ministerstva a ústredia práce či zástupcov Slovenskej komory sociálnych pracovníkov.

Zisťujú, či je centrum spôsobilé vykonávať resocializačný program. Svoju prácu skupina koordinuje s generálnou prokuratúrou. Priebežne nechce o výsledkoch kontroly informovať, urobí tak až po jej ukončení. Dianie v zariadení preveruje akreditačná komisia a šesťčlenný vyšetrovací tím.

PREČÍTAJTE SI: Prípad sexuálneho zneužívania v galantskom centre: Riaditeľ obvinenia odmieta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM