Tlačové správy

Rok 2023 z pohľadu Fondu pre budúcnosť športu

Stále obľúbenejší grantový projekt Niké slávi už vyše tri aj pol roka. Uplynulých 365 dní však môžeme označiť za prelomových.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2023 z pohľadu Fondu pre budúcnosť športu
7
Galéria
Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Fond priniesol nové projekty, prekonal míľniky, pomohol mnohým športovcov, ktorých neobyčajný talent rezonuje aj ďaleko za hranicami Slovenska a ponúkol viaceré dych vyrážajúce príbehy.

Nové míľniky

Fond pre budúcnosť športu pomohol v roku 2023 až 270 športovým subjektom, čo v prepočte znamená, že vďaka nemu mohli jednotlivec alebo klub spraviť krok vpred každých 32 hodín. Medzi športovcov vybraných porotou Fondu putovalo bez stovky rovných 700-tisíc eur! Vďaka tipérom a centu za každý jeden ich podaný tiket sme už v úvode roka prekonali dvojmiliónový míľnik vyzbieraných peňazí na podporu slovenských športovcov a blížime sa k trom miliónom eur.

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Gól mesiaca, Hecovačka, výzva

Športovci sa ku grantu nemali šancu dostať len klasicky po zaujatí porotou Fondu pre budúcnosť športu, ale naďalej mal aj Niké športovec mesiaca možnosť podporiť vybraný športový subjekt sumou 5 000 €. To ale nie je všetko. Od sezóny 2023/24 je Niké hlavným partnerom najvyššej futbalovej súťaže, čo prinieslo zaujímavé projekty aj pre Fond pre budúcnosť športu. Grant v hodnote 5 000 € mal možnosť vystrieľať každý autor gólu mesiaca, o finančnú pomoc pre nasledovníkov sa hralo aj pred zápasmi mesiaca Niké ligy v takzvanej „Hecovačke“ a pred duelom Podbrezová – Trnava bola napríklad zverejnená výzva. Ak na atraktívny súboj príde aspoň 2000 divákov, Fond pre budúcnosť športu venuje podbrezovskej mládeži na rozvoj rovných 2000 €. Prišlo ich 2184.

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Lopušanová, Kočik, Chladoňová a ďalší

Napredovať v už teraz výnimočnej špor­tovej kariére mohla aj vďaka Fondu Nela Lopušanová, ktorá uchvátila celý hokejový svet, rovnako krok vpred mohli spraviť aj dva najväčšie talenty v histórii slovenských šípok Matej ČverhaDominikom Kočikom a stále častejšie je počuť o cyklistke Viktórii Chladoňovej. Svojim príbehom uchvátila krasokorčuliarka Laura Palcová, ktorá sa uzdravila vďaka športu a len nedávno sme písali o futbalistovi Martinovi Murckovi. Spomenúť môžeme aj majsterku sveta vo fitnes, malý futbal v Lige majstrov, historické míľniky slovenského šachu a nespočetné množstvo ďalších tradičných aj netradičných podporených športov.

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

Fond pre budúcnosť športu v roku 2024

Amatérski aj talentovaní športovci sa na Fond pre budúcnosť športu môžu tešiť aj v nasledujúcom roku. Projekt spoločnosti Niké pokračuje a opäť prinesie aj nové projekty. Vašim novoročným predsavzatím tak môže byť aj natočenie videa a jeho zaregistro­vanie na stránke www.nikefondsportu.sk. Prajeme šťastný a športový nový rok!

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké, Fond pre budúcnosť športu
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM