Rastislav Búgel Zo Slovenska

Romana Tabák čelí ostrej KRITIKE nadácie za VIDEO z turnaja: NIČ NESTIAHNEM, odkazuje

Na Romanu Tabák sa valí kritika. Nadácia tvrdí, že bez pozvania prišla na charitatívny turnaj. Bývalá športovkyňa reaguje.

Ilustračný obrázok k článku Romana Tabák čelí ostrej KRITIKE nadácie za VIDEO z turnaja: NIČ NESTIAHNEM, odkazuje
Zdroj: Facebook.com/Romana Tabak

Bývalá tenistka Romana Tabák sa opäť dostala do hľadáčika médií. Môže za to ostrá kritika Nadácie Detského kardiocentra v Bratislave.

V sobotu (9. decembra) sa totiž konal charitatívny tenisový turnaj. Jeho partnerom je už sedem rokov práve spomenutá nadácia. Na tom by nemuselo byť nič zvláštne, keby nadácia netvrdila, že Romana Tabák sa podujatia zúčastnila bez pozvania.

Neprijateľné promo?

„Tentokrát sa však bez vedomia nadácie turnaja zúčastnila aj bývalá poslankyňa Romana Tabák, ktorá následne zverejnila pre nadáciu neprijateľné promo videá, ktoré s nikým z prítomných členov nadácie nekonzultovala a ani sa o nadáciu nezaujímala,“ znie stanovisko, ktoré Nadácia Detského kardiocentra v Bratislave zverejnila na sociálnej sieti.

Video, ktoré rozhnevalo nadáciu

V spomenutom videu, ktoré vzniklo počas turnaja, Tabák vysvetľuje, o čom vlastne charitatívne podujatie je. „Profesionáli hrajú s amatérmi, sa tu dražia tenisové veci a vlastne tento výťažok pôjde na Nadáciu Detského kardiocentra. Takže ja sa vždy veľmi teším, keď sa spojí šport s charitatívnou činnosťou,“ hovorí bývalá tenistka vo videu.

Romana Tabák si na spomínanom turnaji aj zahrala. „Dúfam, že vyhráme a vyhráme čo najviac peňazí pre deti, pre nadáciu so srdcovými problémami. A ak dám eso, tak 25 eur dám na túto nadáciu. Takže dúfam, že nastrieľam čo najviac es,“ povedala ďalej Tabák. V popise videa ešte spomenula, že „Vyzbieralo sa 5 350 eur pre deti s chorým srdiečkom.“

„Po pokusoch o stiahnutie videí je nadácia povinná dištancovať a od konania R. Tabák a vyjadriť pohoršenie nad ním. Veríme, že naše stanovisko poskytlo vysvetlenie k vzniknutej situácii,“ dodala v stanovisku Nadácia Detského kardiocentra, Bratislava.

Nahnevaná Tabák

Na stanovisko nadácie reagovala aj samotná Romana Tabák. Čuduje sa, čo nadáciu mohlo pohoršiť. „V prvom rade veľmi si vážim, čo robíte pre deti, ako im pomáhate a úprimne nehnevám sa za tento váš nezmyslený prízemný príspevok. Pohoršilo vás, že som bola pozvaná a odohrala som 4 zápasy, aby sa vyzbierali peniaze pre vašu nadáciu? Že som darovala svoje šaty, šortky od svetoznámeho tenistu, aby sa vydražili za čo najviac peňazí pre vás? Či ste nevideli na stene “turnajového pavúka” kto, kedy a proti komu hrá? Pani riaditeľka nadácie Mária Kadlečíková sledovala môj zápas a bola prítomná celý deň. Vážený pán doktor Martin Záhorec bol vyžrebovany ako môj spoluhráč pred kamerami (TV Markiza , Plus1 deň). Organizátori mi povolili zverejňovať príspevky a poskytovať rozhovory,“ napísala Tabák na Facebook.

Romana Tabák dodala, že aktuálne nie je v žiadnej politickej strane a nie je verejný činiteľ. Podľa jej slov bola na turnaji prezentovaná ako bývalá tenistka.

„Nič zlé som neurobila a preto ani nič nestiahnem,“ reaguje Tabák.

„Kľudne môžete vrátiť peniaze, ktoré ste za mňa dostali a ja ich venujem niekomu, kto si ich bude vážiť. Budúci rok odmietam sa zúčastniť a budem sa radšej venovať synovi, nakoľko čas je veľmi vzácny! Nadácia ma verejne vykreslila, ako keby som šla okolo, bez pozvania si zahrala, nič neprispela a len zverejnila ako som ja pomohla. Pomohli sme všetci spolu na základe pozvania a vašej osobnej prítomnosti,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Romana Tabak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM