Lenka Fedorová Regióny Zo Slovenska

Ružín ako na dlani: Vrch Sivec je nádhernou rozhľadňou, presvedčte sa sami! FOTO

Máme to k nemu len na skok a výhľad, ktorý ponúka je fenomenálny. Zábery z jeho vrcholu stoja za pozretie!

Ilustračný obrázok k článku Ružín ako na dlani: Vrch Sivec je nádhernou rozhľadňou, presvedčte sa sami! FOTO
18
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Aktuálne počasie a koniec prázdnin sa pýtajú ruka v ruke vybehnúť niekde do prírody. Nemusíte hneď cestovať do Tatier či Slovenského raja, aby ste si užili čerstvý vzduch a parádny výhľad na okolitú scenériu. Skvelú turistiku si môžeme užiť aj neďaleko Košíc. Vybrali sme sa na Sivec.

Vrch Sivec je medzi turistami vyhľadávaný čoraz viac. Napriek tomu, že nepatrí medzi najvyššie vrchy v okolí, turistov tam stretnete aj v strede týždňa. Sivec je bezpochyby najkrajším vrchom Čiernej hory.

Pokiaľ sa na Sivec vyberiete vlakom, vystúpite na zastávke Ružín. Podľa informačnej tabule vám bude výstup trvať dve hodiny, ak sa však rozhodnete robiť si prestávky, aby ste si užili čaro prírody, božské ticho či si budete chcieť dať niečo pod zub, rátajte, že vám to potrvá o čosi dlhšie.

Žltá značka vás navedie na lúku, je však potrebné si trasu vopred pozrieť, keďže z lúky nie je úplne jasné, ktorým smerom sa ďalej vydať. Túra následne pokračuje z veľkej časti cez les, čo v tomto teplom počasí padne určite vhod.

Po 476 m prevýšení vás čaká fantastický výhľad z vtáčej perspektívy na Ružín, okolité vrchy a za dobrého počasia sa vám odkryje aj slovenská pýcha – Vysoké Tatry. Počas nášho výstupu bol trochu opar, a tak sme Tatry videli len spoza mrakov. Napriek tomu ten pohľad stál za to. Verte nám.

Zábery z výstupu na Sivec i snímky nádhernej krajiny z vtáčej perspektívy si môžete pozrieť v našej FOTOGALÉRII.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM