TOS Zo Slovenska

Rytmus pod paľbou kritiky: Šíril karikatúru Zelenského s kokaínom, kým na Kyjev padali BOMBY

Rytmus zosmiešňujúcou falošnou fotkou vyjadril názor aj svoj zmysel pre humor. Kyjev však bol v tom čase pod masívnou ruskou paľbou.

Ilustračný obrázok k článku Rytmus pod paľbou kritiky: Šíril karikatúru Zelenského s kokaínom, kým na Kyjev padali BOMBY
Zdroj: Instagram.com/rytmusking , TASR/Jakub Kotian

Slovenský raper Patrik Rytmus Vrbovský vo veľkom využíva na komunikáciu so svojimi fanúšikmi Instagram, kde je mimoriadne aktívny a okrem klasických príspevkov pridáva aj takzvané príbehy, ktoré po 24 hodín automaticky zmiznú.

Zosmiešňujúca fotka

V jednom z takýchto príbehov zdieľal umelo vytvorenú fotografiu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského s obrovskými vypúlenými očami a s bielym práškom pod nosom, ktorý ma evokovať kokaín.

Do jeho úst neznámy autor obrázka vložil text v češtine: „Chcem tanky, rakety, lietadla a 7 miliárd dolárov mesačne. Chcem, chcem a chcem.“

Rytmusa sleduje na Instagrame 760-tisíc ľudí, čo je najviac spomedzi všetkých slovenských hudobníkov a aj keď táto ironizujúca, umelo vytvorená fotografia z jeho instagramového profilu po čase zmizla, ďalej sa šírila.

V zlom čase?

„Máločo je smutnejšie, ako keď sa najslávnejší raper v štáte vysmieva človeku, ktorému práve padajú bomby na hlavu, snaží sa chrániť svoju rodinu a krajinu a prosí o pomoc. Rytmus dal tú storku v čase, kedy sa začalo najväčšie bombardovanie ukrajinských miest od začiatku vojny. Po nociach bombardujú bytovky, nemocnice, infraštruktúru, zabíjajú celé rodiny aj s deťmi,“ napísal na Facebooku Jakub Goda z komunikačného tímu prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý sa venuje dezinformáciám.

Pripojil aj fotografiu z Charkova, ako sa malý chlapec ukrýva pred bombami vo vani, naokolo je krv.

Pridali sa ďalší

Ako si všimol denník Sme, raperov počin odsúdili aj herec Juraj Kemka, moderátor Rastislav Iliev či česká hokejová legenda Dominik Hašek.

Goda pre Sme poznamenal, že je možné, že Rytmus v čase pridania príspevku aktuálny kontext bombardovania nezachytil.

Vrbovský sa však pre médiá k tejto téme nevyjadril.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM