Rôzne Zo Slovenska

Sezóna na Zemplínskej šírave je čo nevidieť tu: Pozrite si FOTO z príprav na leto

Rekreačné strediská na Zemplínskej šírave už obce, ktoré ich počas leta prevádzkujú, pripravujú na tohtoročnú turistickú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na Zemplínskej šírave je čo nevidieť tu: Pozrite si FOTO z príprav na leto
10
Galéria
Zdroj: TASR

Letnú sezónu na Šírave by mali oficiálne otvoriť 17. júna.

Info z Kaluže

Obec Kaluža, ktorá spravuje rovnomenné stredisko, tiež Kamenec a časť Medvedej hory sa sústreďuje najmä na sprevádzkovanie bazéna. „Základné veci sme už urobili, vonkajšie dlažby, mriežky ku bazénu sa už počistili, teraz sa začína čistiť samotná bazénová plocha, vyrovnávacie nádrže, to, čo patrí ku technológii s tým, že by sme bazén chceli mať pripravený k 1. júnu, aby sme mohli napúšťať vodu,“ uviedol starosta Ján Čuchran s tým, že v prvom júnovom týždni by chceli mať odobraté jej vzorky. Bazén by totiž chceli sprístupniť čo najskôr v prípade, že bude dobré počasie a voda bude v poriadku. „Najmä cez víkendy, hlavne pre študentov,“ zdôraznil.

Okrem toho kosia, zapájajú elektrickú sieť, vodovody, pripravujú tiež ubytovacie kapacity či sociálne zariadenie. „V tomto roku nebudeme prevádzkovať celé prírodné kúpalisko, pretože tam sú určité nájomné vzťahy, ktoré sa riešia,“ podotkol. Ubytovanie budú poskytovať na Kaluži vo forme unimobuniek a na Medvedej hore v zariadeniach o­kál.

Čuchran zhodnotil minuloročnú sezónu ako najhoršiu za posledné tri roky. „I napriek tomu, že nebola až taká zima, návštevnosť bola nižšia z toho titulu, že najmä v auguste nebolo dobré počasie,“ spomenul s tým, že sa snažia, aby sa im vrátili tie prostriedky, ktoré do toho investovali.

A čo Klokočov?

Prípravy na letnú turistickú sezónu a práce s tým spojené už prebiehajú aj v oblastiach, ktoré spravuje obec Klokočov. Okrem rovnomenného strediska ide aj o rekreačné lokality Kamenec – východ a Paľkov. V súčasnosti v nich realizujú kosenie, čistenie toaliet, spŕch a neplaveckého bazéna. „V rekreačnom stredisku Klokočov a Paľkov pripravujeme pre návštevníkov a kempujúcich ohniská na opekanie, varenie guľášu a podobne,“ vysvetlila starostka Monika Hudáčková s tým, že v prípade priaznivého počasia a záujmu o kempovanie v nich budú tieto lokality sprístupnené skôr.

Cenník pobytových a stanových služieb ostáva podľa jej ďalších slov na úrovni z minulých rokov. „Ceny vstupov do bazéna sa nemenia, avšak na základe podnetu od kempujúcich obec pre nich, ale aj stanujúcich návštevníkov poskytne zľavu na celodennom vstupe do bazéna,“ doplnila. Sprístupnia ho v deň oficiálneho otvorenia letnej turistickej sezóny, ktorú má podľa Hudáčkovej v tomto roku na starosti obec Vinné.

V OBRAZOCH: Príprava na sezónu v oblasti Kaluža na Šírave je v plnom prúde
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM