Zo zahraničia

ŠIALENÁ hromadná nehoda! Na nemeckej diaľnici sa zrazilo 40 áut, FOTO

Hromadná nehoda na diaľnici si vyžiadala dve obete a 27 zranených.

Ilustračný obrázok k článku ŠIALENÁ hromadná nehoda! Na nemeckej diaľnici sa zrazilo 40 áut, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/DPA

Dvoch mŕtvych a 27 zranených si vyžiadala hromadná dopravná nehoda približne 40 vozidiel na diaľnici neďaleko Würzburgu v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, informuje v pondelok TASR na základe správy agentúry DPA.

Žena vo veku 52 rokov a dvojročné dieťa zahynuli priamo na mieste nehody.

Ďalšie dieťa previezli do nemocnice v život ohrozujúcom stave, uviedol hovorca tamojšej polície v pondelok v skorých ranných hodinách.

Tri autá zhoreli

Podľa úradov museli diaľnicu úplne uzavrieť v smere na Norimberg až do skorého pondelkového rána v dôsledku troch nehôd, ktoré sa na mokrej vozovke stali v krátkom časovom rozpätí v nedeľu popoludní.

Najprv približne o 16:00 h kolidovalo 17 vozidiel. Niekoľko vodičov údajne sledovalo poškodené vozidlo odstavené na krajnici, v dôsledku čoho sa prestali sústrediť na jazdu a narazili do seba. Dve osoby sa pri tom zranili ťažko a deväť ďalších utrpelo ľahšie zranenia.

Bezprostredne potom narazili zozadu do zastavujúcich sa vozidiel ďalšie, pričom tri z nich zachvátil požiar. Žena a malé dieťa zahynuli a tri osoby utrpeli ťažké zranenia vrátane ďalšieho dieťaťa, ktoré transportovali do nemocnice v kritickom stave. Do bilancie nehody pribudlo aj 11 ľahších zranení.

Záchranárske vrtuľníky aj množstvo policajtov

Približne o pol hodinu neskôr narazili do kolóny ďalšie tri vozidlá, pričom utrpeli ľahšie zranenia tri osoby.

Na mieste zasahovalo veľké množstvo policajtov, hasičov a záchranárov. Podľa bavorského Červeného kríža pristáli na diaľnici aj tri záchranárske vrtuľníky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Na diaľnici v Nemecku sa zrazilo 40 áut
5
Galéria
Zdroj: TASR/DPA
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM