Aktualizované Správy

Šialenec strieľal na Floride v gay klube. Zabil desiatky ľudí!

Streľba patrí medzi najtragickejšie udalosti v histórii USA.

Smutný večer v Orlande podčiarklo päťdesiat mŕtvych a 53 zranených, čo je výsledok streľby, ku ktorej došlo v noci na nedeľu v gay klube s názvom Pulse.

Podľa informácií, ktoré poskytol starosta Orlanda Buddy Dyer, prišiel páchateľ Omar Mateen do baru vyzbrojený ručnou strelnou zbraňou a puškou AR-15, tá má civilné i armádne využitie.

Rodený Newyorčan nemal podľa slov jeho otca problém s tým, že v klube boli ľudia homosexuálnej orientácie, ale nahnevali ho bozkávajúci sa muži. Nastal skrat, na ktorého konci je 53 ľudských životov.

PREČÍTAJTE SI: Hľadanému väzňovi z Leopoldova hrozí ďalší trest: Až 5 rokov basy!

Policajti použili aj výbušninu

Náčelník polície v Orlande John Mina informoval, že incident sa začal prestrelkou šialenca s tromi policajtmi, Mateen následne zadržal niekoľko desiatok rukojemníkov.

Po troch hodinách zasiahol tím SWAT a to aj za pomoci výbušniny, vrah bol zabitý počas ďalšej prestrelky.

Člen Islamského štátu?

Predstaviteľ moslimskej komunity na Floride Muhammad Musri sa ohradil voči tvrdeniu, že by Mateen bol náboženský fanatik, prípadne, že jeho počin bol motivovaný pôsobením radikálneho islamizmu,

Pre vysoký počet obetí ale miestna polícia prípad prešetruje ako možný teroristický čin, už sa zisťuje, či mal vraždiaci tridsiatnik nejaké prepojenie na teroristické skupiny.

„Vieme dosť na to, aby sme mohli povedať, že išlo o akt terorizmu a akt nenávisti," povedal americký prezident Barack Obama.

Najmocnejší muž sveta nevedel povedať, či sa akt spája s terorizmom, podľa tvrdení tlačovej agentúry Amak, ktorá je blízka Islamskému štátu, bol však páchateľ členom IS.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM