Webnoviny - Svet

Slogan z Radičovej billboardu používalo aj HZDS

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 26. marca (WEBNOVINY) – Slogan S ľuďmi a pre ľudí, ktorý má Iveta Radičová na billboardoch, nie je podľa predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara jej výmyslom a ani českých komunistov. Mečiar dnes na tlačovej besede uviedol, že jeho strana tento slogan použila už v roku 2001 na obálkach, hlavičkových papieroch i knihe, ktorú strana vydala. Mečiar sa však k autorstvu sloganu nehlási. Priznal, že aj on sám ho okukal od nemeckých socialistov, ktorí ho používali a jemu sa zapáčil. Mečiar zároveň obálku, papier i knihu ukázal novinárom.

Komunisti podľa Mečiara v tom čase ani len nesnívali, že budú robiť politiku s ľuďmi a pre ľudí. „Je úbohosť, keď si musíme kopírovať heslá,“ vyhlásil.

Premiér Robert Fico v utorok na mimoriadnej tlačovej besede obvinil pravicovú SDKÚ-DS, že ukradla slogan Komunistickej strany Čiech a Moravy, ktorý je v Česku chránený ochrannou známkou. Radičová sa nechala odfotiť na billboard s nápisom S ľuďmi a pre ľudí v modrých farbách SDKÚ-DS, heslo českomoravských komunistov znie S lidmi pro lidi. Radičová reagovala, že Pre ľudí a o ľuďoch je názov jej knižky z roku 1995 a je vyjadrením jej postojov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM