Zo Slovenska

Slováci, plánujete cestu do Talianska? O pár dní vám pribudnú nové povinnosti!

Slovenskí občania môžu vstúpiť do Talianska za podmienky, že prichádzajú z bezpečnej krajiny. Aké povinnosti nás ešte čakajú?

Ilustračný obrázok k článku Slováci, plánujete cestu do Talianska? O pár dní vám pribudnú nové povinnosti!
Zdroj: TASR/AP

Pre Slovákov vstupujúcich do Talianska bude povinná 14-dňová karanténa. Opatrenie platí od 21. decembra do 6. januára 2021. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Vstup do Talianska

„Slovenskí občania však môžu vstúpiť do Talianska za podmienky, že prichádzajú z bezpečnej krajiny. Zoznam štátov je aktualizovaný na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a medzinárodnej spolupráce Talianskej republiky,“ uvádza rezort diplomacie.

Zároveň pripomína, že od 10. do 20. decembra platí pre osoby cestujúce zo zahraničia povinnosť preukázať sa negatívny testom na ochorenie COVID-19. Ten nesmie byť starší ako 48 hodín.

Pre celé územie Talianska tiež platí obmedzený pohyb osôb od 22.00 do 5.00 hod. Počas silvestrovskej noci bude pohyb zakázaný do 7.00 hod. Od 21. decembra 2020 do 6. januára 2021 platí zákaz presunov medzi regiónmi s výnimkou návratu do bydliska, zo zdravotných či pracovných dôvodov. Do 6. januára sú v Taliansku zavreté lyžiarske strediská, priblížilo ministerstvo.

Ilustračné foto

Cestovanie počas pandémie koronavírusu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM