ELA Krimi

Slováci prišli o PENIAZE, on sa ukrýval: Polícia zadržala majiteľa kuriérskej spoločnosti

Polícia zadržala a poslala za mreže jedného z konateľov kuriérskej spoločnosti. Miloš Melník sa niekoľko týždňov ukrýval pred výkonom trestu.

Ilustračný obrázok k článku Slováci prišli o PENIAZE, on sa ukrýval: Polícia zadržala majiteľa kuriérskej spoločnosti
Zdroj: 123kuriér

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Dolnom Kubíne po ňom vyhlásilo pátranie 20. marca. Portál Pluska zistil, že zadržaný muž má na svedomí okrem podvedených ľudí v kauze 123kuriér aj ďalší zločin. Melník nenastúpil na výkon trestu odňatia slobody.

Muža zadržali

„Výkon trestu odňatia slobody bol odsúdenému Milošovi Melníkovi nariadený Krajským súdom v Žiline vo výmere tri roky na základe rozsudku Okresného súdu Námestovo v spojení s rozsudkom Krajského súdu v Žiline o neosvedčení pre zločin lúpeže,“ píšu v uznesení súdu.

Muža policajti zadržali a aktuálne sa nachádza vo výkone trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Kriminálna polícia v Žiline vedie trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin sprenevery.

Skrachovaná firma123 kuriér svoje problémy oznámila v novembri 2023. Firma uzavrela všetky svoje depá a pozastavila aj prijímanie nových objednávok. Poškodila tým zákazníkov, dodávateľov, kamionistov a aj kuriérov.

Zákazníci sa sťažovali

Firma má pritom dlhú históriu pôsobenia, vznikla v roku 2012 ako rodinná firma na Slovensku. V médiách sa spomínali viaceré problémy v súvislosti s jej prístupu k zákazníkom. Vznikla aj facebooková skupina, v ktorej sa zhromaždili viacerí poškodení – dodávatelia či odoberatelia.

Zároveň v novembri 2023 spoločnosť na svojej oficiálnej stránke vydala vyjadrenie o „podraze“ a „pokuse o nepriateľské prevzatie základnej činnosti spoločnosti" v spolupráci s manažmentom spoločnosti, priblížil pred časom web Startitup.

E-shopy uvádzali, že v skladoch spoločnosti 123kuriér sa hromadí veľa zásielok, ktoré sa nepodarilo doručiť. Táto situácia komplikuje situáciu pre ľudí, ktorí si tovar objednali a tiež pre tých, ktorí ho posielajú.

Kuriérska spoločnosť nevracia e-shopom peniaze za doručený tovar, čo môže pre menšie firmy predstavovať vážny problém až s hrozbou likvidácie.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM