Webnoviny - Svet

Slovan uvažuje nad novým trénerom

WEBNOVINY.SK

Slovane možno angažujú jedného z dvojice K. Jarolím, Ščasný

Foto: SITA/Nina Bednáriková BRATISLAVA 9. októbra (WEBNOVINY) – Viceprezident slovenského futbalového vicemajstra ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar priznal, že vedenie „belasých“ uvažovalo aj o odvolaní hlavného trénera Jozefa Jankecha ako o jednej z alternatív, ako zlepšiť hru mužstva. Slovanisti prehrali v ostatnom ligovom dueli minulý týždeň v Dunajskej Strede 1:2 a odniesť si to mohol aj skúsený kouč Jankech. Toho by v prípade odvolania mohol nahradiť vo funkcii jeden z dvojice českých koučov Karel Jarolím, Zdeněk Ščasný. Túto informáciu prinieslo sobotňajšie vydanie denníka Šport.

„S majiteľom klubu sme sa museli zaoberať nelichotivou situáciou a uvažovali sme aj o trénerskej zmene. Ešte sme to však neuzavreli. Nie je predsa prípustné, aby Slovan štyri zápasy vonku prehral a z ostatných piatich duelov mal na konte akurát jediný bod,“ priznal Kašpar a pokračoval: „Do Slovana doteraz zo zásady – s výnimkou Dušana Uhrina st. – nechodili českí tréneri. Vždy sme uprednostňovali slovenské zdroje, ale súčasná situácia nás donútila k zamysleniu. Chceli by sme trénera, ktorého by sme angažovali na dlhšie časové obdobie.“

Slovan je po jedenástich kolách na piatom mieste tabuľky v Corgoň lige 2010/2011 so šesťbodovým mankom na vedúcu Žilinu a najbližšie stretnutie odohrá v sobotu 16. októbra v Košiciach.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM