han Šport Hokej

Slovenskí hokejisti rozbehli šampionát na jednotku: Na fiktívnych MS ešte neprehrali!

Dva zápasy, dve víťazstvá a na konte dvanásť gólov. Taký je vstup Slovenska do práve prebiehajúcich hokejových MS, ktoré môžte sledovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí hokejisti rozbehli šampionát na jednotku: Na fiktívnych MS ešte neprehrali!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Nie, nezbláznili sme sa a čítate dobre, hokejový šampionát sa naozaj koná. Ide však o virtuálny šampionát, keďže MS vo Švajčiarsku 2020 boli kvôli pandémii koronavírusu zrušené.

Na oficiálnych stránkach MS

Nebyť vírusu COVID-19, v piatok by vo švajčiarskych mestách Zürich a Lausanne odštartovali 84. MS v hokeji. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) sa rozhodla, že fanúšikov na svojej oficiálnej stránke www.iihf.com zabaví netradičným spôsobom.

Od zápasu k zápasu

Aj keď ide o fikciu, tvorcovia sa riadia časmi z oficiálneho programu rozpisu zápasov MS vo Švajčiarsku. V praxi to znamená, že výsledky duelov oznámia vtedy, kedy sa mal súboj aj reálne skončiť. Ako sa ale dopracujú k výsledku? „Počas termínov jednotlivých zápasov môžu fanúšikovia na sociálnych sieťach hlasovať za svoje tímy a na základe ich hlasov a nášho špeciálneho vzorca, získame skóre a výsledok,“ znie na oficiálnej stránke IIHF. No, a takýmto spôsobom to pôjde až do konca základných skupín, po ktorých príde na rad aj boj o medaily.

Ako hrajú naši?

Slovensko sa na úvod turnaja predstavilo proti Dánsku. Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho dominovali a vyhrali hladko 6:3. V druhom vystúpení virtuálnych MS to už bola „iná káva“. Proti Veľkej Británii sa totiž poriadne natrápili. Nakoniec však uspeli a po výsledku 6:5 sa s plným počtom bodov dostali spolu s Kanadou na čelo základnej skupiny A.

Bude z toho konečne štvrťfinále?

Slovenskí hokejisti sa v posledných rokoch nedostali do štvrťfinále a ich púť skončila práve v základných skupinách. Naposledy sa do najlepšej osmičky tímov prebojovali v roku 2013, keď sa po štvrťfinálovej prehre 3:4 s Fínskom museli zo šampionátu porúčať. Odvtedy si už o titul majstra sveta a takisto cenné kovy, nezahrali. Výbornú príležitosť zmeniť túto negatívnu sériu majú teraz, keď ešte na turnaji nestratili ani bod. Škoda, že to je vo virtuálnom svete…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM