Rastislav Búgel Zo Slovenska

Slovensko čaká CHLADNÝ víkend: V ktorých oblastiach sa musia pripraviť na SNEŽENIE?

Pokiaľ ste sa tešili na víkend s príjemným počasím, musíme vás sklamať. Bude pomerne chladno a hranica sneženia sa posunie do nižších oblastí.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko čaká CHLADNÝ víkend: V ktorých oblastiach sa musia pripraviť na SNEŽENIE?
Zdroj: Facebook.com/imeteo

Na Slovensku v piatok (10. novembra) panuje oblačné až zamračené počasie, ktoré by malo zotrvať počas celého dňa. Ovplyvňuje ho totiž studený front, ktorý sa pomerne pomaly presúva a prinesie zrážky, ktoré zasiahnu celé naše územie.

Najprv sa rozprší

Postupne sa zrážky okolo poludnia dostanú aj na stredné Slovensko, pričom na východe by malo pršať v podvečerných hodinách.

„Zatiaľ, čo na stredné a východné Slovensko prinesie studený front zväčša do 10 mm zrážok, tak na západe a severozápade naprší počas dnešného dňa 10 až 20 mm zrážok,“ informuje iMeteo.sk.

Na horách pribudnú vločky

Kým u nás začalo pršať, nad Nemecko sa začína nasúvať studená vzduchová hmota, ktorá sa postupne nasunie až nad naše územie.

„Hranica sneženia bude počas popoludnia ležať ešte pomerne vysoko, nad 1500 m n.m., ale do zajtrajšieho rána sa postupne zníži na 900 m n.m.,“ dodáva portál.

Kde bude snežiť?

Naše hory sa môžu opäť zabelieť, no čo sa týka hranice sneženia, tak zaujímavejšie to bude až počas víkendu.

Našu oblasť totiž čaká prvý pomerne chladný víkend. Teploty by nemali prekročiť hranicu +10 °C. Na severe sa v niektorých oblastiach teploty nedostanú ani nad +5 °C.

„Zároveň, vďaka ochladeniu, poklesne hranice sneženia ešte nižšie a snehové vločky sa môžu vyskytovať už od 700 m n.m.,“ informuje server iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM