Zo Slovenska

ŠOK na čerpacích staniciach! Benzín už tankujeme za 1,7 eur a bude ešte HORŠIE

Slovenskí motoristi zažívajú na čerpacích staniciach jedno nepríjemné prekvapenie za druhým. Vyzerá to tak, že negatívny trend sa tak skoro neskončí. Práve naopak.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK na čerpacích staniciach! Benzín už tankujeme za 1,7 eur a bude ešte HORŠIE
Zdroj: Dnes24.sk , Pexels.com

Cena pohonným hmôt na slovenských čerpacích staniciach rastie už niekoľko týždňov. Ako informoval portál tvnoviny.sk, len za posledných niekoľko dní sa cena benzínu zdvihla o takmer 15 centov,

Podľa portálu za posledných desať dní nastali už štyri zvyšovania cien benzínu.

Benzín za euro sedemdesiat

Prvé výrazné zdražovanie nastalo počas predposledného júlového víkendu, kedy cena benzínu prekonala hranicu 1,6 eur za liter. Ak si vodiči mysleli, že to už horšie byť nemôže, veľmi sa mýlili. Prišli ďalšie zdražovania a cena benzínu sa priblížila k hranici 1,7 eur za liter.

Aktuálne už na čerpacích staniciach ceny paliva prekonali aj túto dôležitú hranicu.

Podľa tvnoviny.sk tak slovenskí motoristi tankujú najdrahší benzín za posledných osem mesiacov.

Bude ešte horšie

Bohužiaľ, podľa analytika Borisa Tomčiaka ceny benzínu ešte stále nedosiahli strop. „Ceny by sa mali do polovice augusta zvýšiť o viac ako 7 centov na liter,“ prezradil analytik s tým, že cena benzínu sa tak už čoskoro priblíži k hranici 1,8 eura za liter.

Chvíľu sa mohlo zdať, že rastu cien odolá aspoň nafta. Nestalo sa tak a pomaly sa dostáva na úroveň 1,6 eur za liter. „A aj tú podľa predikcií čochvíľa hravo prekoná. Len pre porovnanie, na začiatku prázdnin bola nafta o necelých 20 centov lacnejšia,“ informoval portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM