Webnoviny - Svet

Šťastný žreb pre EDS

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 24. marca (WBN/PR) – EURÓPSKA DEMOKRATICKÁ STRANA si vyžrebovala číslo, s ktorým pôjde do nadchádzajúcich parlamentných volieb. Pri žrebovaní pod dohľadom Ústrednej volebnej komisie v Bratislave zástupca strany Peter Ošváth vytiahol pre EDS poradové číslo jeden. Pod týmto číslom teda budú môcť voliči a priaznivci dať svoj hlas novej strane európskeho typu na politickej scéne.

„Toto žrebovanie neberieme iba ako šťastnú náhodu,“ podotkol na margo poradového čísla predseda strany Antonio Parziale. „Je to pre nás zároveň veľký záväzok. Pokiaľ sme do dnešného dňa k všetkým témam pristupovali na 100 percent, po dnešnom žrebovaní to bude minimálne na 150 percent. Podľa poradového čísla sme totiž lídrom – a ako líder sa od dnešného dňa budeme správať v každej situácii, ktorú nám náš politický život prinesie.“

EURÓPSKA DEMOKRATICKÁ STRANA je na politickej scéne od augusta minulého roka. Na Slovensko chce priniesť európske výhody a štandardy. EDS je veľmi silná v rámci medzinárodných štruktúr, je členom nadnárodnej EDS, ktorej členmi je 11 európskych politických strán. Súčasťou strany je aj platforma Mladí Európania, ktorá chce medzi svojimi vrstovníkmi šíriť myšlienky liberálnej demokracie, plurality názorov, rešpekt, toleranciu, slobodu a spravodlivosť. EDS chce vo voľbách osloviť predovšetkým prvovoličov, nerozhodnutých voličov a pravicovo orientovanú časť slovenskej populácie.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM