Rastislav Búgel Kultúra

STRACH o hviezdneho herca: Schwarzenegger priznal, že mu zaviedli kardiostimulátor

Herec Arnold Schwarzenegger oznámil, že minulý týždeň absolvoval lekársky zákrok, pri ktorom mu zaviedli kardiostimulátor.

Ilustračný obrázok k článku STRACH o hviezdneho herca: Schwarzenegger priznal, že mu zaviedli kardiostimulátor
Zdroj: Facebook.com/Arnold Schwarzenegger

Bývalý kalifornský guvernér zákrok absolvoval ešte 18. marca na klinike v Clevelande. O niekoľko dní neskôr sa už zúčastnil na podujatí na ochranu životného prostredia a nikto podľa jeho slov nič nespozoroval.

O zmysel pre humor neprišiel

„Cítim sa výborne,“ uviedol Schwarzenegger v pondelok (25. marca) vo svojom podcaste Arnolds' Pump Club. S úsmevom dodal, že je teraz o niečo viac „strojom“, uviedla v utorok APA a pripomenula, že tento herec účinkoval vo viacerých filmoch o Terminátorovi, ktorý patrí medzi jeho najznámejšie postavy.

Schwarzenegger (76) trpí vrodeným srdcovým ochorením, tzv. bikuspidálnou aortálnou chlopňou, s ktorou je spojené vyššie riziko vzniku aortálnej stenózy (zúženia aortálnej chlopne) a zhoršenia prietoku krvi.

Najlepšie riešenie

Arnold Schwarzenegger od roku 1997 absolvoval už viacero kardiologických zákrokov. V roku 2020 mu vymenili aortálnu chlopňu, ktorá pomáha pri prúdení okysličenej krvi zo srdca do tela.

Lekári mu minulotýždňový zákrok odporučili z dôvodu nepravidelného srdcového rytmu. Kardiostimulátor bol podľa jeho slov najlepším z riešení, aby naďalej zostal v dobrej forme.

Náročnejšiemu tréningu sa Schwarzenegger ešte nejaký čas venovať nemôže. V natáčaní akčného seriálu Fubar, v ktorom hrá agenta CIA, však bude môcť zrejme pokračovať už v apríli.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM