Rastislav Búgel Zo Slovenska

TRAGÉDIA na Spiši spojila Slovákov! Pre pozostalých a zranených už vyzbierali TISÍCE eur

Tragédia, pri ktorej po nehode autobusu zomreli mladí ľudia, spojila Slovákov. Mnohí sa rozhodli pomôcť aj formou zbierky.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA na Spiši spojila Slovákov! Pre pozostalých a zranených už vyzbierali TISÍCE eur
11
Galéria
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

V sobotu (6. apríla) zasiahla Slovensko obrovská tragédia. Autobus sa v Spišskom Podhradí z neznámych príčin pohol a zrazil desať mladých ľudí, ktorí prišli na cirkevné stretnutie mladých veriacich.

Tri obete

„Dve obete tragickej nehody, ktoré podľahli zraneniam na mieste nehody boli vo veku 17 a 18 rokov. Tretia obeť, vo veku 17 rokov, podľahla zraneniam po prevoze do nemocnice,“ informovala prešovská krajská polícia.

Ako neskôr uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, obeťami sú tri dievčatá, pričom štvrté bojuje o život v košickej nemocnici.

Tragédia otriasla Slovákmi. Mnohí z nich sa rozhodli pomôcť.

Pomoc v náročnom období

„Pomôžme rodinám obetí a zraneným tragickej nehody, ktorá sa udiala v Spišskom Podhradí dňa 6. 4. 2024. Tragická nehoda, pri ktorej autobus zrazil desať mladých ľudí, si vyžiadala tri obete a ďalších zranených. Nečakané tragické udalosti, ako je táto, môžu mnohým rodinám spôsobiť existenčné problémy,“ píše sa v zbierke, ktorej zakladateľmi sú Donio n. f. a Biskupstvo Spišské Podhradie.

„Rodiny pozostalých, ako i ranení so svojimi rodinami, budú v nasledujúcom období potrebovať pomoc. Pomôžme im preto aspoň trochu zvládnuť toto náročné obdobie,“ vyzvali.

Peniaze rozdelia rovnakým dielom

Zakladatelia zbierky dodávajú, že hoci stratu mladých ľudí nikdy nedokážu nahradiť, vďaka zbierke chcú pomôcť pozostalým aspoň zmierniť náklady na poslednú rozlúčku s blízkymi či uzdravovanie zranených.

„Všetky darované peniaze rozdelíme na rovnaké čiastky pre rodiny obetí a zranených. Poškodených a pozostalých budeme kontaktovať s pomocou Krajskej polície v Prešove či Biskupstva Spišské Podhradie,“ dodali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Tragická nehoda v Spišskom Podhradí
11
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM