Veronika Kalinová Regióny

Trapas počas slávnosti: Spoveď primátora, ako došlo k poriadnemu faux pas!

Ako sme našich čitateľov informovali, mesto Zlaté Moravce pri príležitosti ocenení osobností mesta udelilo Plaketu In memoriam žijúcemu Miroslavovi Paluškovi. Primátor Peter Lednár sa za chybu ospravedlnil a prisľúbil nápravu.

Ilustračný obrázok k článku Trapas počas slávnosti: Spoveď primátora, ako došlo k poriadnemu faux pas!
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Skupina poslancov na tlačovej besede v Zlatých Moravciach upozornila na faux pas, ktoré sa stalo pri odovzdávaní Pamätných plakiet osobností mesta. Mesto pri tejto príležitosti chcelo oceniť nebohého Kolomana Palušku, ktorého plaketu mal prevziať jeho vnuk. Pri odovzdávaní však na ocenení figurovalo meno Miroslava Palušku. Paluškov vnuk sa pri odovzdávaní ohradil, že na plakete nie je meno jeho zosnulého dedka Kolomana, ale meno jeho žijúceho strýka Miroslava.

Časová tieseň…

Primátor Peter Lednár sa k zámene krstných mien vyjadril, že počas tvorby návrhov na ocenenie bolo navrhované na udelenie ocenenia aj meno Miroslav Paluška, ktorý je synom Kolomana Palušku. „Výsledkom z diskusie k návrhom bolo nakoniec odporučené udelenie ocenia In memoriam Kolomanovi Paluškovi. Diplomy a ich tlač k plaketám sa objednávali u externej firmy a chyba v krstnom mene nastala pri poslednej korektúre pred tlačou. Uvedené diplomy boli dodané v deň konania Slávnostnej akadémie, preto z časovej tiesne nebolo možné chybu v krstnom mene zistiť,“ uviedol dôvody primátor.

Náhradný termín odovzdania ocenení

Primátor mesta sa ešte na Slávnostnej akadémii vnukovi preberajúcemu ocenenie ospravedlnil za vzniknutú situáciu a prisľúbil nápravu. „Nakoľko veľa pozvaných hostí sa nemohlo zúčastniť Slávnostnej akadémie a prevziať si ocenenie, budeme začiatkom budúceho týždňa zasielať pozvánky s náhradným termínom odovzdania ocenení,“ povedal na záver Lednár.

Foto: Anna Mondočková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM