ELA Zo Slovenska

V 60. rokoch konečne vo SVOJOM! Fico už nebehá po podnájmoch, má vlastný byt!

Zatiaľ čo syn premiéra Roberta Fica sa dopracoval k vlastnému luxusnému bývaniu pred tridsiatkou, jeho otec si na to musel počkať do šesťdesiatky.

Ilustračný obrázok k článku V 60. rokoch konečne vo SVOJOM! Fico už nebehá po podnájmoch, má vlastný byt!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Premiér Robert Fico sa už konečne nemusí vláčiť po podnájmoch, kúpil si luxusný byt pri Horskom parku, v ktorom tri roky býval. Zatiaľ neprezradil, koľko zaň zaplatil a z čoho kúpu financoval.

Z prenajatého vlastné

Podľa zistení Hospodárskych novín si premiér Robert Fico pred Vianocami kúpil od dlhoročného poslanca Smeru Dušana Muňka veľkometrážny byt s obytnou plochou 135 štvorcových metrov a terasou na najvyššom podlaží novostavby pod bratislavskou Kalváriou. Súčasťou kúpy je aj parkovacie miesto v podzemnej garáži.

Podľa HN môže mať pri súčasných cenách nehnuteľností v bratislavskom Starom Meste Ficov byt hodnotu do jedného milióna eur vrátane garáže a terasy.

Premiér si oficiálne najskôr od Dušana Muňka byt len prenajímal. V daňovom priznaní to však neuviedol a ani jeho smerácky kolega Muňka nezverejnil, aké príjmy dostával od Fica za nájomné. Muňko mu začal prenajímať vyše polmiliónový byt v luxusnej rezidencii Sokolská pod Slavínom pred troma rokmi.

Býval v podnájmoch

„Novinári stále písali, že Fico hľadal prenájom. Hľadali sme prenájom. Hneď ako sme mali niekoho a sa dozvedel, že ide o Fica, tak nikto to nechcel realizovať,“ povedal pre denník SME v roku 2021 Muňko. „Tak som sa mu byt rozhodol prenajať ja.“

Ako bolo dlho známe, od roku 2012 Fico býval v byte daňového podvodníka Ladislava Bašternáka v komplexe Bonaparte. Veci si musel začať baliť po tom, ako po odsúdení Bašternáka prepadla nehnuteľnosť štátu.

Štvornásobný premiér potom prespával v hoteli Juraja Širokého Double Tree by Hilton a vídať ho bolo aj v kaštieli vo Vinosadoch neďaleko Bratislavy.

Zatiaľ čo Fico, ktorý sa roky živí politikou, si musel na vlastné počkať až do šesťdesiatky, jeho syn si vlastné bývanie zabezpečil omnoho skôr. Michal Fico si kúpil luxusný byt na Drotárskej ulici taktiež neďaleko Horského parku v Bratislave začiatkom roka 2022. Na nehnuteľnosť s rozlohou vyše 100 metrov štvorcových si nebral hypotéku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM