Správy Zo Slovenska

V Bratislave vyviedli z vlaku muža s podozrením na koronavírus. Vlak stál vyše dvoch hodín

Na bratislavskej hlavnej železničnej stanici stojí viac ako dve hodiny vlak spoločnosti Regiojet smerujúci z Prahy do Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave vyviedli z vlaku muža s podozrením na koronavírus. Vlak stál vyše dvoch hodín
Zdroj: TASR

Viac ako dve hodiny bol odstavený vlak spoločnosti RegioJet na hlavnej stanici v Bratislave, ktorý prišiel v stredu podvečer z Prahy. Dôvodom bolo podozrenie, že jeden z cestujúcich môže mať ochorenie COVID-19, teda nový koronavírus.

Podľa informácií Aktuality.sk ide o muža, ktorého mali previezť do bratislavskej nemocnice na Kramáre, aby podstúpil ďalšie vyšetrenie. Cestujúci po odvedení muža čakali dlhší čas vo vlaku na stanici.

„Podľa aktuálnych inštrukcií zo strany lekárskej služby pripravujeme spoj k odchodu v smere Žilina. Informujeme tiež cestujúcich o tom, že vlak bude pokračovať v ceste. Lekárskej službe poskytneme všetku súčinnosť v tom, že jej preventívne odovzdáme kontakty na cestujúcich, aby ich mohla v prípade potreby kontaktovať. Avšak spoj bude teraz pokračovať v ďalšej jazde. Cestujúcim sa ospravedlňujeme za všetky komplikácie – z dôvodu meškania budú mať nárok na kompenzáciu cestovného,“ vyhlásil o 20.46 hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

„Situáciou sa zaoberal príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva a na mieste vykonal potrebné protiepidemio­logické opatrenia. Osoba bola prevezená na infekčnú kliniku Univerzitnej nemocnice Bratislava,” potvrdila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.

Podľa jedného z cestujúcich stál vlak v stanici zhruba od 19.30 h.. Personál vo vlaku im oznámil, že sa čaká na to, kým pre jedného cestujúceho nepríde sanitka. Podľa portálu Aktuality.sk ho previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava s podozrením na nákazu novým koronavírusom.

Cestujúcich personál obsluhoval v ochranných rúškach a rukaviciach. „Práve nám v rozhlase hlásili, že aktuálne meškanie je 180 minút z dôvodu mimoriadnej situácie. Uviedli, že niektoré vozne zostali na stanici, ľudí z nich premiestnili do ostatných,“ povedala pre TASR cestujúca Tatiana. Dodala, že nástupište je uzavreté policajnými páskami.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM